ЧС-2022. Новини з табору збірної України: приємна зустріч у Львові та підготовка до Боснії і Герцеговини

Прилетівши після гри з Гельсінкі до Львова близько другої ночі, синьо-жовті швидко пройшли паспортний контроль і вже на виході з терміналу почули на свою адресу овації та гучне скандування «Україна! Україна!» від уболівальників, які спеціально приїхали привітати своїх улюбленців із першою звитягою у відбірному циклі.

Ось так зустрів збірну Львів — місто, в якому національна команда досі завжди здобувала перемоги в матчах, що мали турнірне значення. Після приїзду до готелю збірники відправилися відпочивати.

Фото Павла Кубанова

Зважаючи на пізнє прибуття, гравці мали сніданок за бажанням, а гуртом зійшлися вже на теоретичне заняття, що передувало обіду. Після прийому їжї у хлопців був ще час продовжити відпочинок та підготовку до тренування, яке відбулося на полі комплексно-спортивної бази «Скіф». До слова, цей стадіон — найстаріший серед сучасних арен Львова. Споруджений ще далекого 1897 року, «Скіф» (у ті часи — стадіон польського гімнастичного товариства «Сокіл») був одним із найкращих спортивних об’єктів не лише Заходу України, а й цілої Австро-Угорщини. Свого сучасного вигляду стадіон набув після реконструкції, проведеної перед Євро-2012.

Фото Павла Кубанова

Газон на «Скіфі» — у гарному стані, тож збірники сьогодні в задоволення провели тут тренування. Як і завжди наступного дня після гри, команда розділилася на дві групи. Гравці, які вчора вийшли зі стартових хвилин, виконали відновлювальні вправи та здійснили пробіжку навколо поля. Після цього стартова одинадцятка вирушила на відновлювальні процедури. Тим часом решта колективу провела інтенсивне тренування у форматі двосторонньої гри. Зауважимо, що вчорашні резервісти грали з величезним бажанням і прагненням довести тренерському штабу обґрунтованість своїх претензій на місце в стартовому складі. Після вечірнього заняття збірна України повернулася до готелю Nobilis, який став третьою резиденцію синьо-жовтих під час жовтневого збору.

Фото Павла Кубанова

Часу між двома поєдинками обмаль: уже завтра в головної команди країни — передігровий день. В обід в. о. головного тренера та гравець національної збірної зустрінуться з представниками засобів масової інформації в музейно-культурному комплексі «Львіварня» (початок прес-конференції — о 12.00, за нею можна буде поспостерігати наживо на YouTube-каналі УАФ). А о 18.00 на «Арені Львів» розпочнеться офіційне тренування синьо-жовтих, перші 15 хвилин якого будуть відкритими для ЗМІ. 

Фото Павла Кубанова

Склад національної збірної України

Воротарі: Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Георгій Бущан («Динамо» Київ), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава).

Захисники: Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Тимчик, Олександр Сирота, Артем Шабанов (усі — «Динамо» Київ), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія).

Півзахисники: Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков (усі — «Динамо» Київ), Тарас Степаненко («Шахтар» Донецьк), Сергій Булеца («Зоря» Луганськ), Олександр Піхальонок («Дніпро-1» Дніпро), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Ігор Харатін («Легія», Польща).

Нападники: Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Артем Довбик («Дніпро-1» Дніпро), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк).

Резервний список: Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія), Валерій Бондар, Юхим Конопля (обидва — «Шахтар» Донецьк), Богдан Михайліченко («Андерлехт», Бельгія), Владислав Кочергін («Зоря» Луганськ), Владислав Калітвінцев («Десна» Чернігів).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.12.2022 14:15

2022: підсумки року для національної збірної України

У рік, що минає, національна збірна України грала лише протягом двох м...

18.12.2022 20:03

ЧС-2022. Збірна Аргентини стала чемпіоном світу втретє у своїй історії

Сьогодні у фіналі чемпіонату світу-2022, який проходив у Катарі, зустр...

04.12.2022 22:56

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до чвертьфіналу ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пере...

29.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до 1/8 фіналу світової першості в Катарі

Підопічні Гарета Саутгейта, які є суперниками українців у кваліфікації...

Підписатися на новини