Гравці жіночої збірної України — про товариський матч із Туреччиною

У рамках підготовки до кваліфікації ЧС-2023 жіноча збірна України в Києві в контрольному матчі перемогла команду Туреччини (1:0). Після поєдинку гравці синьо-жовтих поділилися своїми враженнями в прямому ефірі на YouTube-каналі УАФ.

Яна Калініна (півзахисник):

— Ми всі раді перемозі після наших невдалих ігор. Розпочали новий сезон із виграшу. Хотілося б так і продовжувати. У ситуації з голом уся команда правильно зіграла. Нападники звільнили зону, Оля здорово відкрилася й забила шедевральний гол.

Щодо нової тактичної схеми, то ми працювали над нею всі збори. Мені сподобалося те, як ми зіграли. Звичайно, є над чим працювати. У майбутніх матчах ми покажемо свої найсильніші сторони. Помилки виключимо, а залишимо хороші моменти.

Дарина Бондарчук (воротар):

— Хочу привітати всіх із перемогою. Хороший був спаринг. Те, що ми не пропустили, — заслуга всієї команди й тренерського штабу. Після матчу головний тренер зайшла в роздягальню, подякувала всій команді. Усі дівчата молодці, виклалися повністю.

Збірна Туреччини виросла порівняно з попереднім поєдинком, коли ми перемогли — 4:0. У нас завжди лише одна ціль — перемагати. Напередодні відбірних матчів вивчимо слабкі та сильні сторони суперників, готуватимемося.

Анна Петрик (захисник):

— Думаю, результат за грою. Перевага була на нашому боці, хоча чогось трішки не вистачало. Ми грали за новою тактичною схемою. Гадаю, що всі помилки розберемо, надалі їх не буде, і ми будемо грати краще.

Нам трошки не вистачає переведень м’яча. Протягом гри ми впиралися в один фланг. Але нічого, спробували з однієї сторони, потім — з іншої. Думаю, що ми виправимо ці помилки й будемо грати на два фронти.

У футболі виграє той, хто більше забиває й менше пропускає. Добре, що ми не пропустили, отже, здорово зіграли в обороні. Надалі будемо краще реалізовувати свої моменти. Усе буде гаразд і в атаці, і в захисті.

Я вперше грала на цій позиції при схемі в п’ять захисників. Важко бігати по всій брівці туди й назад. Але нічого, були свої моменти. Так, було важко, особливо в першому таймі, поки розбігалася. Але мені здається, що так воно на будь-якій позиції. Просто потрібно десь наступити собі на горло й працювати.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 17:10

Євро-2025 серед жіночих команд. Визначено місце проведення поєдинку відбору Україна — Уельс

Визначено місце проведення домашнього матчу національної жіночої збірн...

09.04.2024 19:04

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України у відбірному турнірі поступилася команді Хорватії

Національна жіноча збірна України продовжила кваліфікаційний турнір Єв...

05.04.2024 19:58

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України стартувала у відбірному турнірі з перемоги над Косовом

Національна жіноча збірна України сьогодні розпочала кваліфікаційний т...

Підписатися на новини