Національна жіноча збірна України в домашньому спарингу мінімально перемогла команду Туреччини

У рамках підготовки до кваліфікації ЧС-2023 синьо-жовті в Києві на НТК ім. В. Баннікова провели контрольний матч проти Туреччини.

Сьогоднішній грі передував навчально-тренувальний збір українок, який розпочався 13 вересня. Головними втратами в команді Наталії Зінченко були Козлова, яка залишилася в розташуванні свого клубу, та Саніна, що травмувалася в день поєдинку з туркенями.

Фото Павла Кубанова

Господарки більш активно розпочали зустріч, ударами в площину відзначилися Кравчук та Калініна. На 13-й хвилині синьо-жовтим вдалося відкрити рахунок — Калініна розрізала оборону суперниць по центру, а Бойченко реалізувала вихід сам на сам.

Фото Павла Кубанова

Туркені відповіли кількома ударами, після спроб Ураз та Хиз довелося вступати у гру Бондарчук. Наприкінці першого тайму ініціативою володіли вже українки — у площину поцілили Овдійчук головою та Апанащенко здалеку.

У другому таймі гості атакували частіше, однак їхні удари в основному йшли повз ціль. В українок можна відзначити удар у площину від Шматко, а також постріл Панцулаї наприкінці зустрічі. Довелося виручати й Бондарчук, яка парирувала непростий удар здалеку від Топчу на 77-й хвилині.

Фото Павла Кубанова

Підопічним Наталії Зінченко вдалося утримати переможний рахунок — 1:0. Тож синьо-жовті продовжать підготовку до офіційних поєдинків у доброму гуморі.

Товариський матч жіночих збірних

Україна — Туреччина — 1:0 (1:0)

Гол: Бойченко (13).

Україна: Бондарчук, Подольська (Шевчук, 88), Петрик (Корсун, 82), Калініна (Кочнєва, 71), Бойченко (Панцулая, 46), Шматко, Овдійчук (Куніна, 73), Апанащенко (к), Кравчук (Андрухів, 90+2), Хімич, Кравець.

Запасні: Герасимчук, Хаванська, Китаєва, Басанська, Малахова.

Тренер: Наталія Зінченко.

Туреччина: Акгьоз, Єнічері, Карагенч (к), Гьоксу (Кая, 46), Еджем Есен (Кескін, 60), Джин, Топчу (Куру, 86), Ураз, Садикоглу (Текмен, 72), Джюмерт (Озтюрк, 31, Алтинташ, 82), Хиз.

Запасні: Чаглар, Архан, Дживелек, Їлдирим, Еркан.

Тренер: Неджла Гюнгьор.

Арбітр: Денис Шурман (Україна).

Попереджені: Шматко (90), Панцулая (90+5).

21 вересня. Київ. НТК ім. В. Баннікова.

Нагадаємо, що синьо-жовті готуються до кваліфікаційного турніру ЧС-2023, який для них стартує в жовтні. Цьогоріч команді належить зіграти чотири матчі кваліфікації чемпіонату світу. 21-го та 26 жовтня наші дівчата проведуть два домашні поєдинки — зі збірними Фарерських островів та Іспанії. Завершуватиме же ігровий рік збірна України двома виїзними матчами — із командами Шотландії (26 листопада) та Угорщини (30 листопада).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 17:10

Євро-2025 серед жіночих команд. Визначено місце проведення поєдинку відбору Україна — Уельс

Визначено місце проведення домашнього матчу національної жіночої збірн...

09.04.2024 19:04

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України у відбірному турнірі поступилася команді Хорватії

Національна жіноча збірна України продовжила кваліфікаційний турнір Єв...

05.04.2024 19:58

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України стартувала у відбірному турнірі з перемоги над Косовом

Національна жіноча збірна України сьогодні розпочала кваліфікаційний т...

Підписатися на новини