Наталія Зінченко: «Найголовнішим було перемогти після трьох невдач поспіль»

Головний тренер національної жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувала перемогу своєї команди в товариському матчі з Туреччиною.

Сьогодні синьо-жовті в Києві на НТК ім. В. Баннікова здолали туркень із рахунком 1:0. Після матчу дії своїх підопічних прокоментувала головний тренер українок Наталія Зінченко.

— На вашу думку, сьогоднішня перемога заслужена?

— За тієї гри, яку ми показали на початку, можна було вирішувати долю поєдинку в першому таймі. Але ми не використали свої шанси. Наприкінці матчу команда Туреччини нас підтиснула, але дівчата впоралися. Гадаю, рахунок по грі. Будемо працювати над реалізацією моментів у подальшому. У Туреччини, окрім фінальної навали, не було шансів біля наших воріт.

— Ви перед матчем говорили, що Туреччина — досить бойова команда, яка прогресує. Сьогодні вона показала свої сильні якості?

— Так, мені дуже сподобалася команда порівняно з нашим поєдинком дворічної давнини в Туреччині. Суперниці багато в чому зросли. Хороший пресинг, швидкість в атаці й обороні, відбори, єдиноборства...

— Збірна України входить у відбір ЧС-2023 з новою тактичною схемою. Наскільки добре команда виконує тренерські настанови?

— Сьогодні ми вперше зіграли за цією схемою. Оскільки ми маємо дуже хороших і кваліфікованих центральних захисників, то робимо більш атакувальну схему, аби додати одного гравця в середину. Гол забили за нашими напрацюваннями, а отже, щось виходило. Були й проблемні моменти. Оскільки це перша гра за цією структурою, ми її розберемо та будемо виправляти помилки. Думаю, від матчу до матчу все буде кращати. Найголовнішим для нас сьогодні було перемогти після трьох невдач поспіль, щоб психологічно нам стало легше налаштовуватися на офіційні поєдинки.

— На що ви налаштовуєте дівчат у жовтневих зустрічах із Фарерами та Іспанією?

— Ми рухаємося від матчу до матчу. Зараз у нас була мета зіграти з Туреччиною в рамках підготовки до відбору. Далі будемо розбирати Фарери, потім — переходити на Іспанію. Зрозуміло, що Іспанія — фаворит. Але в нас є час на підготовку. Потрібно давати бій. А там уже як вийде.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини