Vbet Суперкубок України-2021: сьогодні в Києві визначиться володар трофея

Сьогодні, 22 вересня, на столичному НСК «Олімпійській» донецький «Шахтар» та київське «Динамо» зустрінуться в матчі за перший національний трофей нового сезону — Суперкубок України (початок гри — о 21.00).

Номінальним господарем поєдинку буде «Шахтар», який претендує на трофей у статусі віце-чемпіона країни. Його суперник, «Динамо», є чемпіоном та володарем Кубка України сезону-2020/2021. Власне, Суперкубок мав бути розіграний ще два місяці тому, але через навантаження, яке випало на гравців обох клубів улітку, та стислі терміни на відновлення матч було перенесено на 22 вересня.

Обидві команди цієї осені беруть участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів, тож статус поєдинку надзвичайно високий. Для італійського тренера гірників Роберто де Дзербі сьогоднішній матч є нагодою здобути перший трофей на чолі помаранчево-чорних, а також першою зустріччю з головним суперником на внутрішній арені. «Динамо» та «Шахтар» наразі лідирують у Vbet Лізі, де біло-сині випереджають конкурента на три бали.

Поєдинок за Суперкубок удруге в історії відбудеться в Києві, на головній арені країни. Минулого року НСК «Олімпійський» приймав матч за цей трофей уперше, і тоді гра завершилася перемогою «Динамо» (3:1). У 2020-му кияни перемогли в Суперкубку вдев’яте та випередили гірників за кількістю титулів (вісім). Сьогодні Суперкубок буде розіграно увісімнадцяте.

Додамо, що судитиме матч бригада арбітрів на чолі з Андрієм Коваленком (Полтава). Асистенти — Семен Шлончак (Черкаси) та Андрій Скрипка (Кропивницький), четвертий арбітр — Ігор Пасхал (Херсон), резервний асистент арбітра — Олександр Жуков (Харків), спостерігач арбітражу — Сергій Задіран (Дніпро). Арбітр ВАА — Євген Арановський (Київ), асистент ВАА — Віктор Матяш (Донецьк), спостерігач ВАА — Леонід Ярмолинський (Київська обл.). Делегат УАФ — Юрій Титаренко (Київ). Офіцер безпеки УАФ — Олег Базай (Запоріжжя).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.09.2021 11:01

Роберто де Дзербі: «Ми граємо розумом та серцем»

Головний тренер «Шахтаря» Роберто де Дзербі прокоментував...

23.09.2021 10:30

Мірча Луческу: «Ми самі дали супернику відчути впевненість»

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу розповів про свої в...

22.09.2021 23:56

Vbet Суперкубок України-2021: «Шахтар» розгромив «Динамо» й наздогнав його за кількістю титулів

Дебютне протистояння тренера гірників Роберто де Дзербі та динамівсько...

20.09.2021 16:30

Призначено офіційних осіб на матч за Vbet Суперкубок України-2021

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на ма...

Підписатися на новини