Сьогодні в Києві жіноча збірна України проведе товариський матч із командою Туреччини

У рамках підготовки до кваліфікації ЧС-2023 синьо-жовті в Києві на НТК ім. В. Баннікова проведуть контрольний матч проти Туреччини (початок — о 19.00). Зустрічі передував навчально-тренувальний збір українок, який розпочався 13 вересня.

«На відміну від збірної України, футболістки Туреччини вже стартували у відборі чемпіонату світу. І вже була нагода переконатися, що вони — гідні суперниці, адже кілька днів тому вони зіграли внічию з амбітною Португалією й справили приємне враження. До речі, два роки тому мої підопічні вже проводили спаринг із туркенями й упевнено перемогли — 4:0, але з того часу склад опоненток зазнав серйозних змін», — так оцінила силу майбутніх суперниць головний тренер нашої команди Наталія Зінченко.

Фото Павла Кубанова

«Мені дуже подобається у збірній. На даний момент зібрався дуже класний колектив. Подобаються тренування та атмосфера. Дуже рада повернутися й захищати кольори нашої країни.

Мої турецькі партнерки по «Житлобуду-1» сказали, що стовідсотково переможуть, що в нас немає шансів. Ми відповіли, що подивимося, усе покаже гра.

Для мене матч буде особливим, адже я давно не грала за збірну. Я рада повернутися, сподіваюся, що зіграю», — поділилася своїми думками перед поєдинком півзахисник «Житлобуду-1» Ірина Кочнєва.

Фото Павла Кубанова

«Ми провели аналіз гри збірної Туреччини проти Португалії. Туркені зіграли дуже гідно, вони здорово обороняються. Нам потрібно показувати свій футбол, той, який ми зараз награємо. Тоді й буде позитивний результат.

Моя нова команда? Можу сказати, що в італійському чемпіонаті багато тактики, багато нового для мене. У моїй команді дуже багато роботи із захисниками. Цікавий чемпіонат, усі команди рівні», — розповіла захисник збірної України Дар’я Кравець, яка нещодавно поповнила лави «Фіорентини».

Фото Павла Кубанова

 

Трансляція поєдинку відбудеться на інноваційній ОТТ-платформі instat.tv. Для перегляду гри необхідно зареєструвати акаунт на сайті: вказати поштову скриньку та пароль. Після входу на головній сторінці сервісу буде доступне посилання на трансляцію матчу.

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Ірина Саніна («Колос» Ковалівка), Дарина Бондарчук («Житлобуд-2» Харків).

Захисники: Любов Шматко, Анна Петрик, Ольга Басанська (усі — «Житлобуд-1» Харків), Катерина Корсун, Натія Панцулая, Ірина Подольська (усі — «Житлобуд-2» Харків), Дар’я Кравець («Фіорентина», Італія).

Півзахисники: Надія Хаванська, Юлія Шевчук, Дар’я Апанащенко, Ірина Кочнєва, Ольга Бойченко (усі — «Житлобуд-1» Харків), Тетяна Китаєва, Яна Калініна, Вероніка Андрухів, Яна Малахова (усі — «Житлобуд-2» Харків), Таміла Хімич («Спліт», Хорватія).

Нападники: Надія Куніна («Лінчепінг», Швеція), Ольга Овдійчук («Житлобуд-1» Харків), Роксолана Кравчук («Житлобуд-2» Харків).

Нагадаємо, що синьо-жовті готуються до кваліфікаційного турніру ЧС-2023, який для них стартує в жовтні. Цьогоріч команді належить зіграти чотири матчі кваліфікації чемпіонату світу. 21-го та 26 жовтня наші дівчата проведуть два домашні поєдинки — зі збірними Фарерських островів та Іспанії. Завершуватиме же ігровий рік збірна України двома виїзними матчами — із командами Шотландії (26 листопада) та Угорщини (30 листопада).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.04.2024 19:04

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України у відбірному турнірі поступилася команді Хорватії

Національна жіноча збірна України продовжила кваліфікаційний турнір Єв...

05.04.2024 19:58

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України стартувала у відбірному турнірі з перемоги над Косовом

Національна жіноча збірна України сьогодні розпочала кваліфікаційний т...

Підписатися на новини