Наталія Зінченко: «Була нагода переконатися, що туркені — гідні суперниці»

21 вересня в Києві національна жіноча збірна України в межах підготовки до старту у кваліфікації чемпіонату світу 2023 року проведе контрольний матч із командою Туреччини (початок — о 19.00). Наразі наші дівчата під орудою головного тренера Наталії Зінченко завершують підготовку до цього протистояння.

— На відміну від збірної України, футболістки Туреччини вже стартували у відбірному турнірі чемпіонату світу, — сказала керманич синьо-жовтих Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — І вже була нагода переконатися, що вони — гідні суперниці, адже кілька днів тому вони зіграли внічию з амбітною Португалією й справили приємне враження. До речі, два роки тому мої підопічні вже проводили спаринг із туркенями й упевнено перемогли — 4:0, але з того часу склад опоненток зазнав серйозних змін.

— На підготовчий збір перед поєдинком із Туреччиною приїхали всі футболістки, яких ви хотіли бачити?

— Відсутня тільки Ніколь Козлова, яка цими днями зайнята в матчах за студентську команду в США, де вона навчається. Є домовленість, що Ніколь приїде до Києва 18 жовтня вже безпосередньо для підготовки до стартового поєдинку відбору, з Фарерськими островами. Усі інші завзято готуються, серед них і три легіонери — Дар’я Кравець («Фіорентина», Італія), Таміла Хімич («Спліт», Хорватія) та Надія Куніна («Лінчепінг», Швеція).

— Чи не забракне вашим підопічним ігрової практики, аби у всеозброєнні підійти до матчу з туркенями?

— Більшість із них уже провела цього сезону в клубах вісім-дев’ять календарних поєдинків, і цього достатньо.

— Стартували у відборі чемпіонату світу не тільки туркені, але й наші суперниці по груповому турніру. Чи була у вас можливість переглянути відеозаписи матчів за їхньою участю?

— Ще ні, проте поки що все очікувано. Зокрема, своєю розгромною звитягою над Фарерськими островами Іспанія підтверджує, що буде фаворитом нашої групи. До речі, відеозаписи поєдинків Фарерські острови — Іспанія та Угорщина — Шотландія вже є в моєму розпорядженні, і після спарингу з Туреччиною я займуся їхнім вивченням і аналізом.

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Ірина Саніна («Колос» Ковалівка), Дарина Бондарчук («Житлобуд-2» Харків).

Захисники: Любов Шматко, Анна Петрик, Ольга Басанська (усі — «Житлобуд-1» Харків), Катерина Корсун, Натія Панцулая, Ірина Подольська (усі — «Житлобуд-2» Харків), Дар’я Кравець («Фіорентина», Італія).

Півзахисники: Надія Хаванська, Юлія Шевчук, Дар’я Апанащенко, Ірина Кочнєва, Ольга Бойченко (усі — «Житлобуд-1» Харків), Тетяна Китаєва, Яна Калініна, Вероніка Андрухів, Яна Малахова (усі — «Житлобуд-2» Харків), Таміла Хімич («Спліт», Хорватія).

Нападники: Надія Куніна («Лінчепінг», Швеція), Ольга Овдійчук («Житлобуд-1» Харків), Роксолана Кравчук («Житлобуд-2» Харків).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини