Переможець ESportsBattle FOOTBALL LEAGUE. Інтерв'ю зі STEPOVER

14—15 серпня відбувся GRAND FINAL наймасштабнішої української кіберфутбольної ліги ESportsBattle | FOOTBALL LEAGUE 2020—2021. 

Вісім найкращих спортсменів-професіоналів PRO Division змагалися за грошові призи та місце в українській збірній із кіберфутболу, а кіберфутболісти-аматори — за грошові винагороди та нарахування ESportsBattle Points у PRO Division 2021—2022 (для трійки переможців AMATEUR Division). Загальний призовий фонд ліги склав 300 000 грн.

Тріумфатором PRO Division став Андрій STEPOVER Шакалов — молодий кіберфутболіст із Дніпра.

ESportsBattle розпитала переможця про враження від турніру та подальші плани.

— Андрію, вітаємо тебе з перемогою! Як ти готувався до Гранд-фіналу? Чи відрізнявся підхід від підготовки до сезонних кваліфікацій?

— Із кожною наступною сезонною кваліфікацією я посилював тренування. Я знав, хто буде моїми суперниками, та передивлявся матчі за їхньою участю, щоб виявити слабкі та сильні сторони. Дуже чітко розумів, що мені потрібно грати агресивно, застосовувати активний пресинг і не змінювати свій ігровий стиль — завжди намагатися діяти першим номером.

— Як ти оцінюєш свій психологічний стан під час Гранд-фіналу? 

— Я зовсім не переймався, був зібраним, як і планував, упевнено закінчив перший день турніру. Другого дня я був дещо психологічно спустошений, але, на диво, це допомогло мені грати більш сконцентровано. Цікавий епізод стався у грі проти Євгена Yozhyk Мостовика. Він забив м’яч та голосно вигукнув: «Гоооол!» Загалом я не зважав на суперників, але в цей момент дещо злякався — це можна помітити навіть на відео.

— Проти кого із суперників було грати найважче? 

— Важко було проти BlackStar98, адже мені не завжди було зрозуміло, чого чекати від нього в нападі. У фіналі — проти xSHILITO, тому що ми дуже хотіли виграти. Усі матчі з ним, окрім останнього, були напруженими, гра проходила переважно в центрі поля, ніхто не хотів поступатися, сильно ризикувати й віддавати м'яч. Коли ми досягли рахунку 2:2, я перебудувався на гру в п’ять захисників. Після першого свого гола xSHILITO, звісно ж, отримав перевагу як у грі, так і в плані психології. Але в останньому матчі я все-таки зміг зібратися й здобути перемогу. 

— Ти отримав місце в збірній України з кіберфутболу. Які плани на наступний сезон? 

— Я йшов до цього весь рік. Усі спортсмени у Гранд-фіналі були дуже високого рівня, і я прагнув не пасти задніх. Знаю, що дехто з гравців уже налаштувався на наступний сезон, але мені ще було що сказати цього року. Я вважаю, що перемогло бажання.

Кубок потрібно відстоювати, тому наступного року я планую активно грати в турнірах та буду намагатися взяти участь у європейських та світових змаганнях.

ESportsBattle | FOOTBALL LEAGUE — кіберфутбольна ліга, яка складається із чотирьох сезонних кваліфікацій та Grand Final, що проходять протягом року. Переможець ліги отримує місце в національній збірній України з кіберфутболу й буде представляти країну на міжнародних змаганнях. Це перша національна кіберфутбольна ліга, організована за підтримки Української асоціації електронного футболу (УАЕФ) для професіональних гравців (PRO Division) та аматорів (AMATEUR Division).

ESportsBattle — найбільша кіберспортивна платформа в Україні, яка включає кіберспортивну академію, національні турніри, матчі 24/7, а також ком'юніті гравців і фанатів esports.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини