Володимир Єзерський: «Із нетерпінням чекаємо жовтня, коли збірна зіграє у кваліфікації Євро»

Наставник юнацької збірної України U-19 Володимир Єзерський готує команду до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи.

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2003 року народження) завершила свій збір перед стартом у кваліфікаційному раунді Євро-2022 (U-19). Про підсумки цієї роботи офіційному сайту УАФ розповів виконуючий обов'язки головного тренера Володимир Єзерський.

— Володимире Івановичу, завершився ваш перший збір зі збірною U-19. Які ваші враження?

— Оскільки всі юнацькі збірні давно не збиралися, і відбулася ротація тренерів деяких команд, мені насамперед потрібно було познайомитися з підопічними. Ми потренувалися, провели два товариські матчі, постаралися прищепити хлопцям ідеї наставників. Тому з нетерпінням чекаємо жовтня, коли ця збірна зіграє у кваліфікації Євро.

— Часу для знайомства було небагато, проте у вас є надія, що до початку офіційних поєдинків збірна підійде у всеозброєнні?

— За такий короткий період часу мені складно буде вимагати від команди все те, що б я хотів бачити. Не хочу образити суперників у спарингах, але це не той рівень, який буде у кваліфікації Євро. Правда, ці контрольні матчі, з юнаками «Ворскли» й «Колосу», усе одно були потрібні.

На минулому зборі ми були не в оптимальному складі. Хтось був травмований, а з кимось доведеться знайомитися безпосередньо перед турніром.

— Паралельно ви почали вивчати опонентів по групі?

— Знаю, що збірна Фінляндії вже не раз проводила збори. Збираємо щодо неї інформацію. Там приблизно сім збірників виступають в елітному дивізіоні фінського чемпіонату. Я був у цій країні, знаю, як працює вертикаль збірних. Це сильний суперник. Те саме стосується й команди Польщі, господаря турніру. Загалом група непроста. Думаю, саме Україна, Польща й Фінляндія розіграють путівки до наступного етапу змагань.

Нагадаємо, що цей збір було присвячено підготовці синьо-жовтих до кваліфікаційного раунду Євро-2022 (U-19), який проходитиме в Польщі із 6-го по 12 жовтня. Там, окрім господарів, збірна України зіграє з Фінляндією та Мальтою. Згідно з регламентом, володарі двох перших місць у квартетах цього раунду та найкраща збірна серед тих, що посядуть треті місця за результатами матчів із першими та другими командами, приєднаються до Португалії в еліт-раунді кваліфікації. Там виступатимуть 28 збірних, розбитих на сім груп, переможці яких на Євро-2022 складуть компанію Словаччині.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
02.07.2022 00:34

Євро-2022 (U-19). Збірна Англії удруге стала чемпіоном Європи у цій віковій категорії

У Словаччині завершилася фінальна частина першості Європи-2022 (U-19)....

01.06.2022 19:59

Євро-2022 (U-19): юнацька збірна України стартувала в еліт-раунді відбору з перемоги над Норвегією

Підопічні Володимира Єзерського успішно розпочали боротьбу в еліт-раун...

28.04.2022 14:27

Євро-2022 (U-19): юнацька збірна України дізналася потенційних суперників у фінальному турнірі

Відбулося жеребкування фінального турніру Євро-2022 серед команд U-19...

20.01.2022 18:36

U-19: юнацька збірна України розпочне 2022 рік із березневого іспиту в Нідерландах

Наприкінці березня підопічні Володимира Єзерського в елітному раунді ч...

Підписатися на новини