ЧС-2022. Гравці збірної України Андрій Пятов та Ігор Харатін поділилися думками перед матчем із командою Франції

Напередодні домашнього поєдинку проти збірної Франції у відборі чемпіонату світу 2022 року своїми очікуваннями поділилися Андрій Пятов та Ігор Харатін.

Завтра, 4 вересня, збірна України проведе свій п'ятий матч відбору ЧС-2022. У Києві на НСК «Олімпійський» синьо-жовті зіграють із французами (21.45). 

Голкіпер донецького «Шахтаря» Андрій Пятов та півзахисник тепер уже польської «Легії» Ігор Харатін проаналізували поєдинок проти Казахстану та поділилися очікуваннями від гри з Францією. 

Андрій Пятов (воротар):

— У матчі з Казахстаном у багатьох моментах не вдавалося зіграти так, як хотілося. Помилки були як індивідуальні, так і технічні, і тактичні. Бувають такі поєдинки. Якщо не забиваєш ти, то забивають тобі. Якби після першого голу таки вдалося відзначитися вдруге й утретє, усе склалося б по-іншому. А так — десь розслабилися, десь не дотрималися, десь не забили, і це призвело до такого результату. 

Статистика на нашу користь — це справа така. Слід реалізовувати свої шанси. У когось буває два моменти, і він двічі забиває, а в когось і 10 — і теж двічі. Це футбол, і тут прямої логіки не буває. За це його й люблять, адже ця гра непередбачувана. Ми маємо зробити висновки й рухатися далі, адже поки що все ще в наших руках. Якщо все правильно проаналізуємо, я думаю, результат прийде.

Щодо пропущених м'ячів у матчі з Казахстаном — у мене є тренер воротарів, є головний тренер. Вони оцінюють мою гру. Але скажу, що ті удари були зовсім не легкими, незважаючи на те, що в ближній кут. Звичайно, не буває м'ячів, що не беруться, і воротар мав іх відбивати. Так, я міг десь краще зіграти, але... Знаєте, знав би, куди будуть бити, стояв би саме там! А він влучив мені в мертву зону, це розумію й я, і тренери. Люди деякі не розуміють, але нічого. Я до цього звик. 

Тут була ціла низка помилок. Необов'язково все вішати на когось одного. Усе пішло починаючи з наших нападників, з усієї ситуації. Там виконували аут — чому не стати вище, чому не накрити суперника? Далі програли боротьбу — ціла низка всього. Звичайно, усі бачать винними останніх, хто не втримав суперника й хто пропустив. Треба глибше розбиратися, і тренери це знають, і команда розуміє. Це колективна відповідальність. Ми ж не кажемо, у скількох моментах ми не забили, мовляв, наступного разу. А в нас, воротарів, права на помилку немає.

Наразі ми готуємося до Франції, ідуть теоретичні заняття. Переглядаємо матчі триколірних, той же останній — із Боснією і Герцеговиною, де вони зіграли — 1:1. І ми також із ними зіграли з таким рахунком. Їхніх футболістів знає весь світ. Ми в курсі, приблизно як вони грають. Будемо пильними, закриватимемо їх, підстраховуватимемо, а в нас момент точно буде. Усе ж таки граємо в себе вдома, перед своїми вболівальниками. Думаю, наш стадіон нам допоможе. Ми маємо бути єдиним цілим.

Фото Павла Кубанова

Ігор Харатін (півзахисник):     

— Коли я прибув на перший матч, із Казахстаном, на жаль, дізнався, що треба летіти назад, на медогляд у новий клуб — «Легію». Була нелегка подорож, але я щасливий, адже все пройшло швидко й добре. Я дуже радий повернутися до збірної. Для мене велика честь — бути тут, тому буду віддавати всі сили, щоб показати себе з найкращого боку.

Сьогоднішнє тренування було дуже добрим, готуємося до гри з Францією. Не завжди у футболі перемагають фаворити, що саме й показав матч із казахстанцями, тому треба працювати й сподіватися. Тільки той, хто віддає всі сили, отримує результат.     

Крім того, я з нетерпінням очікую, коли приєднаюся до варшавської команди. Для мене це новий виклик. Тому після ігор у збірній буду готуватися до чемпіонату Польщі. Коли підписував контракт, саме тривав поєдинок із Казахстаном. Залишалося сім хвилин, і ми разом із хлопцями з «Легії» дивилися цей матч. Спочатку дуже раділи, але надалі... Що ж, це футбол! Бувають і такі результати, треба тримати удар і йти далі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.12.2022 14:15

2022: підсумки року для національної збірної України

У рік, що минає, національна збірна України грала лише протягом двох м...

18.12.2022 20:03

ЧС-2022. Збірна Аргентини стала чемпіоном світу втретє у своїй історії

Сьогодні у фіналі чемпіонату світу-2022, який проходив у Катарі, зустр...

04.12.2022 22:56

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до чвертьфіналу ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пере...

29.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до 1/8 фіналу світової першості в Катарі

Підопічні Гарета Саутгейта, які є суперниками українців у кваліфікації...

Підписатися на новини