ЧС-2022. Новачки збірної України Сікан та Качараба поділилися враженнями напередодні матчу з Казахстаном

Напередодні виїзного поєдинку проти збірної Казахстану у відборі чемпіонату світу 2022 року своїми очікуваннями поділилися новачки національної команди України.

Сьогодні збірна України проведе свій четвертий матч відбору ЧС-2022. У Нур-Султані підопічні Олександра Петракова зіграють із командою Казахстану (17.00). 

Майбутній поєдинок прокоментували потенційні дебютанти синьо-жовтих — Данило Сікан із «Шахтаря» й Тарас Качараба із чеської «Славії». 

Данило Сікан (нападник):

— Вечірнє тренування пройшло добре, готуємося до матчу в доброму гуморі. Допомагає те, що я давно знаю Олександра Васильовича Петракова і його особливості. Він завжди розпочинає заняття на підвищених тонах, заряджає своїх підопічних. Дуже цікаво все проходить. Особисто мені він сказав, що хоче, аби я влітав просто у ворота... Скажу чесно, що цього запрошення я навіть не очікував, адже це все ж таки національна збірна, а я завжди грав за молодіжку. Несподіваний виклик для мене.

Перед будь-яким поєдинком є хвилювання, такий собі невеличкий мандраж. Надто що Казахстан — дуже хороша команда, гравці якої є справжніми бійцями, що віддають себе на полі до кінця. Простого матчу я не очікую. До того ж ми граємо на синтетичному газоні, до якого треба звикнути. Але нічого страшного, мені вже доводилося виступати на такому покритті. 

Тарас Качараба (захисник):  

— Почуваюся добре. Виклик до збірної — це радісна подія не лише для мене, а й для всієї моєї сім'ї. Досить несподівано мене викликав Олександр Петраков, але я, звичайно, щасливий і буду намагатися допомогти всім, чим можу. Я вже знайомий із багатьма гравцями національної команди, адже раніше ми зустрічалися на клубному рівні — й один проти одного, і як партнери. Із тими ж, кого не знаю, познайомлюся під час тренувального процесу. 

Поєдинок із Казахстаном, на мою думку, буде досить складним, тому що наші гравці звикли до натуральних полів, а завтра буде штучний газон, до якого потрібно якнайшвидше пристосуватися. Незважаючи на це, хлопці напевно мають бажання повернути супернику боржок за перший матч, тож мотивація буде зашкалювати. Я сподіваюся, що результат цього поєдинку буде для нас позитивним.

Відзначимо, що сьогоднішній матч між збірними Казахстану та України стане дебютним для виконувача обов'язків головного тренера нашої національної команди Олександра Петракова.    

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.12.2022 14:15

2022: підсумки року для національної збірної України

У рік, що минає, національна збірна України грала лише протягом двох м...

18.12.2022 20:03

ЧС-2022. Збірна Аргентини стала чемпіоном світу втретє у своїй історії

Сьогодні у фіналі чемпіонату світу-2022, який проходив у Катарі, зустр...

04.12.2022 22:56

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до чвертьфіналу ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пере...

29.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до 1/8 фіналу світової першості в Катарі

Підопічні Гарета Саутгейта, які є суперниками українців у кваліфікації...

Підписатися на новини