Збірна України прибула до Казахстану й уже встигла провести два заняття

Збірна України прибула до Казахстану о 18.30 за місцевим часом. Переліт із Києва до Нур-Султана тривав 5 годин 15 хвилин.

Міжнародний термінал столичного аеропорту вразив цілковитою порожнечею: Нур-Султан щойно вийшов із червоної зони, і, вочевидь, рейсів із-за кордону зараз обмаль.

Фото Павла Кубанова

Тож швидко пройшовши паспортний контроль та отримавши багаж, синьо-жовті виїхали в напрямку готелю.

Під час півгодинної подорожі автобусом збірники змогли побачити височенні ультрасучасні будівлі казахстанської столиці, що вражають своїм монументалізмом. До того ж, на відміну від автотрафіку в Києві, автівки в Нур-Султані їдуть чемно й тихо, нікуди не поспішаючи, і при цьому ані найменшого натяку на затори. Одне слово, перше враження від нового місця дислокації — позитивне. Приємних емоцій додав і готель St. Regis, який стане резиденцією українців на три дні, — нова модерна споруда з просторими покоями, чудовими краєвидами з вікна та висококласним сервісом.

Фото Павла Кубанова

Щоправда, перше перебування в готелі було короткотривалим: на перекус і підготовку до тренування у гравців було близько півтори години. Перевдягнувшись у тренувальний одяг, синьо-жовті вирушили на перше теоретичне заняття під керівництвом Олександра Петракова. Одразу після теорії збірна виїхала на вечірнє тренування, що розпочалося о 21.30 за місцевим часом —або о 18.30 за Києвом. Зважаючи на той факт, що прокинулася команда за українським часом, саме цей часовий вимір є більш коректним на сьогодні.

Фото Павла Кубанова

Манеж зі штучним газоном є частиною будівлі Казахстанської федерації футболу, перед входом до якої встановлено символічну композицію у вигляді м’яча та бутси.

Пройшовши крізь хол біля рецепції, одразу опиняєшся безпосередньо на покритті, постеленому тут три роки тому.

Після розминки футболісти попрацювали з м'ячем у квадратах, відчувши специфіку роботи на синтетиці. Частину тренування було присвячено тактичній роботі.

Фото Павла Кубанова

У занятті взяли участь 15 польових гравців та троє воротарів. Тарас Степаненко та Сергій Кривцов сьогодні обмежилися біговою роботою, оскільки вчора провели повноцінний матч за свій клуб.

Повернувшись до готелю, хлопці зустрілися на вечері із чотирма партнерами по команді, які щойно приїхали з аеропорту, — Романом Яремчуком, Олександром Зубковим, Ігорем Харатіним і дебютантом збірної, Тарасом Качарабою. Ще трохи пізніше мають прибути Руслан Маліновський та Едуард Соболь.

Фото Павла Кубанова

Завтра команда в повному складі проведе офіційне тренування на, знову ж таки, штучному покритті, але вже на місці майбутньої гри — «Астана-Арені». Початок  — о 20.30 за місцевим часом (17.30 за Києвом). За півгодини до цього в.о. головного тренера Олександр Петраков та один із лідерів команди Андрій Ярмоленко зустрінуться зі ЗМІ в режимі прес-конференції. Для українських медіа буде організовано зум-зв’язок, який дасть їм змогу поставити свої запитання наставнику та футболісту.

Фото Павла Кубанова

Склад збірної України на вересневий збір

Воротарі: Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Денис Бойко («Динамо» Київ).

Захисники: Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко (усі — «Шахтар» Донецьк), Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Олександр Сирота (усі — «Динамо» Київ), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Віталій Буяльський (усі — «Динамо» Київ), Тарас Степаненко («Шахтар» Донецьк), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Олександр Зубков, Ігор Харатін (обидва — «Ференцварош», Угорщина), Євген Макаренко («Фехервар», Угорщина).

Нападники: Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Шахтар» Донецьк).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.12.2022 14:15

2022: підсумки року для національної збірної України

У рік, що минає, національна збірна України грала лише протягом двох м...

18.12.2022 20:03

ЧС-2022. Збірна Аргентини стала чемпіоном світу втретє у своїй історії

Сьогодні у фіналі чемпіонату світу-2022, який проходив у Катарі, зустр...

04.12.2022 22:56

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до чвертьфіналу ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пере...

29.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до 1/8 фіналу світової першості в Катарі

Підопічні Гарета Саутгейта, які є суперниками українців у кваліфікації...

Підписатися на новини