Сербія стала переможцем кіберфутбольного турніру European Nations Cup 2021

У вівторок, 24 серпня, у Кривому Розі пройшов фінальний ігровий день чемпіонату Європи з кіберфутболу в дисципліні Pro Evolution Soccer — European Nations Cup 2021.

Змагання, організовані Європейською кіберспортивною федерацією (EEF) у співпраці з Міжнародною кіберспортивною федерацією (IESF), локальним представником цих організацій в Україні, Федерацією кіберспорту України (UESF), та Українською асоціацією електронного футболу, уперше проходять на території України. Протягом трьох днів за титул чемпіона та призовий фонд у розмірі 5000 доларів змагалися 11 національних команд європейських країн. Також нагадаємо, що турнір проходив під патронатом Офісу Президента України.

У заключний ігровий день European Nations Cup 2021 були зіграні вирішальні серії — півфінали та фінал.

У першому півфіналі турок Мюкахіт Севімлі впевнено розібрався з португальцем Мігелем Лопешем. Десять забитих м’ячів і всього три пропущених у двох матчах — упевнена перемога представника Туреччини в серії з рахунком 2:0.

Другий півфінал став менш щедрим на голи. У балканському дербі збірна Сербії мінімально перемогла команду Північної Македонії (1:0) у першому матчі. У другій грі ворота сербів знову лишилися недоторканними, а македонець пропустив двічі — 2:0 у серії.

Бронзовий фінал між Португалією та Північною Македонією пройшов у запеклій боротьбі, і для виявлення найсильнішого довелося провести три гри. Перший і третій поєдинки впевнено виграв португалець, тож і третє місце дісталося саме йому.

У фіналі серб Джордже Мілічевич закрив серію без поразок, тричі перемігши турка Севімлі. Тож, до титулу чемпіона Європи, здобутого в липні на UEFA eEuro-2021, Сербія додала звитягу на European Nations Cup 2021!

Фото прес-служби УАФ

«Фінал чемпіонату був дуже важким, тому що Мюкахіт — дуже серйозний суперник. Проте мені вдалося його перемогти. Зараз я просто щасливий, бо міг бути покараний за будь-яку помилку. Взагалі для мене велика честь брати участь у такому заході. Мені дуже сподобалося перебувати в такому  чудовому місті, як Кривий Ріг», — сказав Джордже Мілічевич після фіналу.

Перший віце-президент УАФ Анатолій Демяненко передав вітання від президента асоціації, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка учасникам чемпіонату, а також слова вдячності за яскравий електронний футбол, який кіберфутболісти демонстрували протягом трьох днів: «Я отримав величезне задоволення від фіналу. Кіберфутбол має чудове майбутнє».

«Я вітаю дружню родину кіберспорту та дякую організаторам чемпіонату за цей чудовий турнір. Я вдячний гравцям за вашу повагу один до одного та до футболу», — сказав генеральний секретар Міжнародної федерації кіберспорту Бобан Тотовскі.

Результати третього ігрового дня European Nations Cup 2021

Півфінали

Португалія — Туреччина — 0:2 (0:4, 3:6)

Північна Македонія — Сербія — 0:2 (0:1,0:2)

Матч за 3-є місце

Португалія — Північна Македонія — 2:1 (4:2, 1:3, 2:1)

Фінал

Сербія — Туреччина — 3:0 (1:0, 2:1, 3:3, пен. 3:1)

Після фіналу відбувся товариський матч, в якому зіграли символічні збірні України та Європи. На поле разом вийшли учасники чемпіонату, включно з переможцем турніру Джордже Мілічевичем, та відомі в минулому футболісти — Младен Бартулович, Микола Кашевський, Віталій Віценець, Сергій Шищенко, Олег Шелаєв, Сергій Назаренко, Євген Яровенко, Олексій Чередник та інші. Основний час гри завершився нічиєю — 5:5, а в серії післяматчевих пенальті перемогла збірна України — 4:2.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 12:03

Україна вийшла на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024

Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G к...

24.05.2023 15:11

Олег Walkman Шустенко: «Рано чи пізно збірна України потрапить на чемпіонат світу з електронного футболу»

Менеджер збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олег...

21.05.2023 11:48

Збірна України з FIFA не зіграє на FIFAe Nations Cup 2023

У суботу, 20 травня, збірна України з FIFA провела матчі нокаут-раунду...

19.05.2023 21:43

Збірна України з FIFA вийшла до верхньої сітки плей-оф кваліфікації FIFAe Nations Cup 2023

У п’ятницю, 19 травня збірна України з FIFA провела матчі другог...

Підписатися на новини