У Будинку футболу відбулася церемонія відкриття European Nations Cup 2021

У суботу, 21 серпня, у Будинку футболу пройшла церемонія відкриття чемпіонату Європи з кіберфутболу в дисципліні Pro Evolution Soccer — European Nations Cup 2021.

Змагання, організовані Європейською кіберспортивною федерацією (EEF) у співпраці з Міжнародною кіберспортивною федерацією (IESF), локальним представником цих організацій в Україні, Федерацією кіберспорту України (UESF), та Українською асоціацією електронного футболу, проходитимуть з 21-го по 25 серпня у Кривому Розі за участю 11-ти національних команд європейських країн.

Змагатися в дисципліні eFootball PES 2021 будуть команди з Азербайджану, Хорватії, Чехії, Угорщини, Північної Македонії, Чорногорії, Португалії, Румунії, Сербії, Словаччини, Туреччини та України.

Також нагадаємо, що турнір відбудеться під патронатом Офісу Президента України. Призовий фонд змагань складе 5000 доларів.

Фото Оксани Васильєвої

«Приємно, що ми є першими в Європі, хто визнав кіберспорт офіційним видом спорту, — зазначив під час церемонії міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. — І це приклад для всіх країн Європи – популяризувати цей вид спорту. Впевнений, що прийдешній чемпіонат Європи з кіберфутболу, який Україна прийматиме вперше у своїй історії, пройде на високому рівні».

Фото Оксани Васильєвої

«У нас є чималий досвід із проведення топ-івентів у великому футболі в Україні — Євро-2012, фінали Ліги чемпіонів-2018. І тепер ми матимемо досвід організації європейської першості з кіберфутболу. Думаю, що після такого Україна зможе проводити й більш масштабні події на кшталт чемпіонату світу з кіберфутболу», — висловив упевненість перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко.

Президент Української асоціації електронного футболу Владислав Шовковський підкреслив, що наразі пишеться нова сторінка в розвитку українського кіберспорту та електронного футболу: «Це перший подібний досвід Української асоціації електронного футболу у проведенні такого великого міжнародного турніру. Ми хочемо показати всім учасникам, що кіберфутбол в Україні розвивається, має тісні зв’язки з реальним футболом та серйозну підтримку з боку держави й усіх зацікавлених у популяризації цієї сфери сторін».

Фото Оксани Васильєвої

За словами генерального секретаря Міжнародної федерації кіберспорту Бобана Тотовскі, European Nations Cup 2021 — лише перший крок для України, яка своїм відношенням до кіберспорту подає чудовий приклад усім іншим країнам на континенті та у світі у цілому. «Це унікальна можливість, щоб представити Україну як центр кіберспорту в Європі!», — додав він.

Фото Оксани Васильєвої

У рамках церемонії відкриття турніру відбулося жеребкування групової стадії European Nations Cup 2021. Згідно з регламентом чемпіонату, 11 команд були розподілені у чотири групи. На жаль, через ситуацію з COVID-19, збірна Австрії була змушена відмовитися від участі в турнірі, а тому склад учасників однієї з груп випадковим чином скоротився до двох команд.

Фото Оксани Васильєвої

Результати жеребкування

Група А: Туреччина, Сербія.

Група B: Угорщина, Португалія, Азербайджан.

Група C: Чорногорія, Хорватія, Румунія.

Група D: Україна, Словаччина, Північна Македонія.

Віртуальні протистояння групового етапу та чвертьфінали пройдуть 22-го та 23 серпня, а 24-го відбудуться вирішальні поєдинки за призові місця.

Завершиться чемпіонат проведенням товариського футбольного матчу між збірними зірок України та Європи, в якому зіграють кіберфутболісти, що змагатимуться на European Nations Cup 2021, та відомі в минулому українські та європейські футболісти. Гра пройде в День Незалежності України на стадіоні «Гірник» у Кривому Розі (початок — о 17.30). Вхід — безкоштовний.

Окрім того, у межах чемпіонату пройде аматорський турнір Kryvbas FIFA Cup з призом Sony PlayStation 5.

Реєстрація на турнір за посиланням.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 12:03

Україна вийшла на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024

Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G к...

24.05.2023 15:11

Олег Walkman Шустенко: «Рано чи пізно збірна України потрапить на чемпіонат світу з електронного футболу»

Менеджер збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олег...

21.05.2023 11:48

Збірна України з FIFA не зіграє на FIFAe Nations Cup 2023

У суботу, 20 травня, збірна України з FIFA провела матчі нокаут-раунду...

19.05.2023 21:43

Збірна України з FIFA вийшла до верхньої сітки плей-оф кваліфікації FIFAe Nations Cup 2023

У п’ятницю, 19 травня збірна України з FIFA провела матчі другог...

Підписатися на новини