Збірна журналістів стала володарем Літнього благодійного кубку

На стадіоні НТК ім. Баннікова відбувся щорічний Літній благодійний кубок між командами ФК «Маестро» та збірною журналістів України.

Головною метою цього проєкту, що вже став доброю щорічною традицією, є допомога дітям-переселенцям зі Сходу України. Діти з Донбасу, які стали головними вболівальниками Літнього благодійного кубку, отримали від організаторів та спонсорів матчу професіональну футбольну форму та спортивне спорядження.

Фото ІА «Центр новин»

Організаторами матчу стали: Українська асоціація футболу, Українська Прем’єр-ліга, інформаційне агентство «Центр новин» та БФ «Розвиток футболу України». Благодійний матч відбувався під патронатом президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка та за підтримки Благодійного фонду Едуарда Мкртчана. 

Фото ІА «Центр новин»

Матч розпочався урочистим виконанням Державного Гімну України оперною співачкою Наталією Чепченко. Із вітальним словом звернувся до команд перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко. «Шановні учасники матчу, дорогі діти, передаю вітання від президента УАФ Андрія Павелка. Футбол насправді об’єднує. І головне, що ми цим традиційним матчем підтримуємо наших дітей-переселенців. Кожна участь у такому матчі — це наша допомога для дітей, які потребують нашої підтримки», — зазначив Вадим Костюченко.

Фото ІА «Центр новин»

Гра розпочалася гостро, команди створювали небезпечні моменти. Один із них у штрафному «артистів» дозволив на 32-й хвилині відкрити рахунок у матчі. Відзначився капітан команди журналістів Вадим Дробашко. ФК «Маестро» пресингував та пробував відповісти, але ворота суперників надійно захищав шеф-редактор Прямого каналу Віктор Медвідь. Наприкінці першого тайму зірковий гравець команди журналістів В’ячеслав Шевчук подвоїв рахунок.

Фото ІА «Центр новин»

Початок другого тайму був успішний для команди «Маестро». Зі штрафного майданчика Володимир Мельниченко забив гол у ворота збірної журналістів. Інтрига в матчі зберігалася до 51-ї хвилини. Роман Лопатін із гольової подачі граючого тренера Романа Санжара в один дотик установив рахунок 3:1.

На 68-й хвилині гравець «Маестро» Володимир Мельниченко оформив дубль. Але матч закінчився перемогою збірної журналістів України з рахунком 3:2. Команда «акул пера» стала володарем Літнього благодійного кубку.

Фото ІА «Центр новин»

Нагороджували команди медалями й кубком переможця перший віце-президент УАФ Олег Протасов, меценат Едуард Мкртчан, шеф-редактор ІА «Центр новин» Ольга Витак. «Дякую командам за футбольне шоу, яке ви влаштували для наших уболівальників — дітей-переселенців. Дякую майбутнім чемпіонам за те, що ви прийшли на матч, уболіваєте на наші команди не тільки сьогодні на Баннікова, але й за нашу національну збірну», — зазначив Олег Протасов.

Фото ІА «Центр новин»

Меценат матчу Едуард Мкртчан, за підтримки якого відбувся Літній благодійний кубок, відзначив професіональний рівень команд. «Сьогодні на футбольному полі перемогла дружба, і переможцями є діти. Дуже хочеться, щоб ситуація на Сході змінилася, і такі благодійні матчі відбувалися в мирних містах України. Дякую командам за гарну гру, дякую вам, діти, що підтримуєте наші команди. Слава Україні!» — сказав Едуард Мкртчан.

Фото ІА «Центр новин»

Також відбулося нагородження лауреатів в індивідуальгних номінаціях, вручення медалей та головного трофею Літнього благодійного кубку.

Кращим воротарем матчу став Віктор Медвідь (збірна журналістів).

Кращий тренер — Роман Санжар (збірна журналістів).

Кращий гравець — Володимир Мельниченко (ФК «Маестро»).

Кращий захисник — Денис Кошкін (ФК «Маестро»).

Кращий форвард — Олександр Новіченков (ФК «Маестро»).

Меценат матчу — Едуард Мкртчан.

Арбітри: Володимир Новохатній, Володимир Алавук, Тарас Клименко.

Фото ІА «Центр новин»

Крім того, шеф-редактор ІА «Центр новин» Ольга Витак висловила подяку організаторам і спонсорам матчу. «Головні переможці сьогодні — діти! Діти зі Сходу України отримали комплекти футбольної форми та спортивну екіпіровку. Дякую організаторам і спонсорам за те, що зробили це свято футболу й дякую всім небайдужим за допомогу дітям», — сказала Ольга Витак.

Фото ІА «Центр новин»

Збірна журналістів України — ФК «Маестро» — 3:2

Голи: Дробашко (32), Шевчук (45), Лопатін (51) — Мельниченко (46, 68).

Збірна журналістів України: Євген Кузьменко, В’ячеслав Шевчук, Василь Саф’янюк, Вадим Дробашко, Антон Уздимир, Максим Корзун, Володимир Шемулянський, Олександр Ващук, Олег Ящук, Олександр Сєрцов, Бесаріон Асанішвілі, Віктор Медвідь, Євген Очеретяний, Олександр Пузик, Ярослав Задорожній, Ігор Бондаренко, Станіслав Романов, Роман Лопатін.

Тренер команди: Роман Санжар.

Президент збірної журналістів України — Ольга Витак.

ФК «Маестро»: Євген Нищук, Дмитро Бабак, Ельдар Кабіров, Володимир Дюбель, Михайло Дюбель, Маркус, Вадим Олійник, Денис Мусаєв, Олексій Полозок, Андрій Федоров, Філіп Коляденко, Сергій Бойко, Микола Матросов, Євген Слепов, Вадим Бабич, Володимир Луговий, Іван Марунич, Денис Почапський, Денис Кошкін, Олександр Новиченко, Максим Симороз, Володимир Мельниченко, Влад Сотников.

Тренер команди: Едуард Цихмейструк.

Фото ІА «Центр новин»

Нагадаємо, за результатами VI «Парламентського кубку», який відбувся 1 червня, діти із смт Комишуваха, що на Луганщині (10 км від лінії розмежування), отримали професіональну футбольну форму та футбольні м’ячі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.09.2022 09:30

Переможцем благодійного матчу за Кубок Львова вдруге стала збірна журналістів України

Уже традиційно на львівському стадіоні «Скіф» відбувся щор...

13.10.2021 10:06

Переможцями благодійного матчу за Кубок Львова стали ветерани ФК «Карпати»

Напередодні поєдинку Україна — Боснія і Герцеговина на львівсько...

10.10.2020 12:03

Зірки українського футболу та збірна журналістів зіграли благодійний матч на підтримку дітей-переселенців

На НТК ім. В. Баннікова відбувся товариський благодійний матч між кома...

Підписатися на новини