За результатами VI Парламентського кубку діти з Луганщини отримали нову футбольну форму

Діти із смт Комишуваха, що на Луганщині (10 км від лінії розмежування) отримали від організаторів та спонсорів  благодійного матчу «Парламентський кубок-2021» професіональну футбольну форму та футбольні м’ячі.

Такий захід став можливим завдяки проведенню шостого щорічного благодійного футбольного матчу «Парламентський кубок» між збірною народних депутатів та збірною журналістів України, який відбувся 1 червня 2021 року в Києві на стадіоні імені Віктора Баннікова.

Головною метою цього проєкту, що вже став доброю щорічною традицією, є допомога дітям-переселенцям зі Сходу України. Його організаторами виступили: Українська асоціація футболу, Українська Прем’єр-ліга та інформаційне агентство «Центр новин».

Благодійний матч відбувся під патронатом Президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка та за підтримки мецената Едуарда Мкртчана.

Водним партнером благодійного матчу виступила корпорація «Оболонь».

Фото centernews.com.ua

Громадський діяч, представник громади смт Комишуваха Віталій Ткаченко в коментарі ІА «Центр новин» розповів, що нове екіпірування викликало купу емоцій у дітей.

«Жителі, діти та батьки смт Комишуваха дуже дякують за футбольну форму та м’ячі для дітей. Висловлюю подяку організаторам та спонсорам матчу, а також усім небайдужим, хто відгукнувся на прохання дітей. Завдяки такій благодійній допомозі діти можуть грати у футбол не тільки у своїй громаді, а й виступати на районних та обласних змаганнях. Коли діти зодягли нову форму, у них з’явилася іскра в очах, вони зрозуміли, що мрії збуваються. Діти знають, що про них дбають і піклуються. Ми також мріємо про сучасне велике футбольне поле. Сподіваємося, що ця мрія, як мрії наших дітей, стане реальністю», — наголосив Віталій Ткаченко.

Відзначимо, що це не перша благодійна акція, яку організовують УАФ, УПЛ та ІА «Центр новин».

Довідка

Результатом 1-го Парламентського кубку у 2016 році стала побудова та облаштування кімнат корекційного центру «Прімавера» для дітей з обмеженими можливостями. Під час проведення Парламентського кубку-2017 був побудований та відкритий дитячо-спортивний майданчик в смт Комишуваха Попаснянського р-ну Луганської області. За результатами третього, четвертого, п’ятого Парламентського кубку діти із Східної України отримали футбольну форму, екіпіровку та спорядження для занять спортом.

Результати Парламентського кубку

Парламентський кубок

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини