Ліга чемпіонів. «Шахтар» здолав «Генк» та зіграє в раунді плей-офф кваліфікації

Донецький «Шахтар» удруге обіграв бельгійський «Генк» та пробився до раунду плей-офф Ліги чемпіонів.

Здобувши виїзну перемогу з рахунком 2:1, гірники мали відстояти цей результат на НСК «Олімпійський». Порівняно з першою грою Роберто де Дзербі зробив лише одну зміну — замість травмованого Соломона з’явився Алан Патрік.

Із перших хвилин господарі заволоділи ініціативою, уже на 4-й хвилині міг забити Тете, але не переграв голкіпера з близької відстані. Незабаром небезпечний удар того самого Тете заблокував захисник, а добивання Педріньо виявилося невлучним. На 19-й хвилині на ударній позиції опинився Алан Патрік, але не влучив у дальній кут.

«Шахтар» старався виходити з-під пресингу суперника за рахунок коротких передач. На 27-й хвилині це призвело до контратаки, за підсумками якої відзначився Траоре. Додо прорвався правим флангом, віддав на Тете, і той скинув під удар форварду.

«Генк» також створював моменти, зокрема, небезпечний удар Гейдена парирував Трубін. Проте ближче до перерви бельгійці стали грати дуже грубо, що вилилося у вимушену заміну Педріньо, сутичку футболістів та жовті картки.

Фото shakhtar.com

У другому таймі гості більш злагоджено діяли в обороні. Із моментів на його початку в «Шахтаря» можна відзначити хіба що прохід Тете з ударом поруч зі стійкою. Натомість Онуачу після подачі з кутового перевірив на міцність поперечину. Пізніше височенний форвард «Генка» після ще одного стандарту з хорошої позиції пробив значно вище.

Утім, витримавши напругу, гірники зуміли збільшити свою перевагу. Під час однієї з атак суперники заблокували два удари гравців «Шахтаря», але Маркосу Антоніо вдалося відправити м’яч у вже порожні ворота. Після цього українці мали шанси забити втретє, натомість на 90-й хвилині Дессерсу вдалося скоротити відставання гостей.

Уже в компенсований час кілька моментів втратив Тете, а Трубін відбив потужний удар Бонгонда. Тож, двічі обігравши бельгійців із рахунком 2:1, помаранчево-чорні продовжують свій шлях у Лізі чемпіонів.

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти збірної України, які брали участь в Євро-2020: Трубін (жовта картка), Матвієнко, Судаков (вийшов на заміну на 37-й хвилині, замінений на 67-й хвилині, жовта картка), Марлос (вийшов на заміну на 67-й хвилині), Степаненко (вийшов на заміну на 84-й хвилині).

У раунді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів «Шахтар» зустрінеться з «Монако» (Франція). Перший поєдинок гірники проведуть на виїзді 17/18 серпня, другий — удома 24/25 серпня.

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

«Шахтар» (Україна) — «Генк» (Бельгія) — 2:1 (1:0)

Голи: Траоре (27), Маркос Антоніо (76) — Дессерс (90).

«Шахтар»: Трубін, Додо, Марлон, Вітао, Матвієнко, Маркос Антоніо, Майкон (Степаненко, 84), Тете, Педріньо (Судаков, 37, Коноплянка, 67), Алан Патрік (к) (Марлос, 67), Траоре (Сікан, 85).

Запасні: Пятов, Кривцов, Дентиньо, Мудрик, Конопля, Ісмаїлі, Корнієнко.

Тренер: Роберто де Дзербі.

«Генк»: Вандервордт, Муньос, Куеста, Лукумі (Дессерс, 68), Артеага, Торстведт (Ндаїшиміє, 62), Гейнен (к), Грошовський (Ейтінг, 62), Бонгонда, Онуачу (Пейнтсіл, 82), Іто (Мухаїд Садік, 82).

Запасні: Шамбаре, Лейсен, Маккензі, Тома, Гесенс, Ойн, Немет.

Тренер: Джон ван ден Бром.

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія).

Попереджені: Судаков (42), Трубін (71), Вітао (90+2) — Лукумі (45+2), Муньос (90+5).

10 серпня. Київ. НСК «Олімпійський».

Перший матч — 2:1.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини