УАФ вручила спеціальні футбольні м’ячі від УЄФА для проєкту ФК «Шахтар»

Віце-президент і генеральний секретар Української асоціації футболу Юрій Запісоцький та член комісії УЄФА з масового футболу, заступник голови Комітету УАФ з масового футболу Олександр Каденко передали футбольні м’ячі від УЄФА для фонду ФК «Шахтар» — Shakhtar Social Foundation.

Нагадаємо, у лютому 2021 року донецький клуб отримав срібну нагороду UEFA Grassroots Awards у номінації «Найкращий професіональний клуб 2020 року» за роботу в напрямку розвитку масового футболу, а саме — за проєкт фонду Shakhtar Social Foundation під назвою «Давай, грай!».

Цей проєкт виконує не лише спортивно-освітню, а й соціально-інклюзивну функцію, створюючи дітям умови для нормального життя за допомогою футболу.

Фото Павла Кубанова

Крім того, фонд Shakhtar Social Foundation став номінантом нагороди УЄФА за розвиток масового футболу вже другий рік поспіль.

100 футбольних м’ячів з унікальною айдентикою Uniforia, які були представлені на фінальній частині Євро-2020, уже незабаром відправляться на майданчики проєкту «Давай, грай!».

Юрій Запісоцький відзначив великий вплив діяльності ФК «Шахтар» на розвиток масового футболу в Україні: «Бути другими в Європі серед професіональних футбольних клубів — це більш ніж почесно. «Шахтар» робить левову частину роботи з розвитку масового футболу в Україні, тому від усієї Української асоціації футболу й президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка висловлюємо вам щиру подяку».

«Приємно передавати ці м’ячі тим, хто ні на хвилину не зупиняється в популяризації масового футболу в нашій країні. З усіх професіональних клубів з 55-ти національних асоціацій Європи саме український проєкт перебуває на лідируючих позиціях. Упевнений, що наша плідна співпраця буде й надалі визнаватися в УЄФА», — підкреслив у своєму виступі Олександр Каденко.

Фото Павла Кубанова

«Для клубу дуже почесно отримувати подібні відзнаки від УЄФА. Дякуємо УАФ за співпрацю, і я дуже сподіваюся, що асоціація буде й надалі активно долучатися до наших проєктів», — сказала директорка благодійного товариства Shakhtar Social Інна Хмизова.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.09.2018 11:33

ФК «Агробізнес» — чемпіон України серед ветеранів 35+

13—14 вересня в Бучі на стадіоні «Ювілейний» відбувс...

02.08.2018 14:09

Слідство у справі про договірні матчі: будуть дискваліфіковані десятки причетних

Національною поліцією відкрито кримінальне провадження за фактами...

Підписатися на новини