Проєкт футбольного клубу «Шахтар» отримав нагороду від УЄФА

Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко за дорученням президента УЄФА Александера Чеферіна вручив генеральному директору ФК «Шахтар» (Донецьк) Сергію Палкіну почесну відзнаку. Український фонд Shakhtar Social Foundation отримав срібну нагороду UEFA Grassroots Awards за роботу в напрямку розвитку масового футболу в номінації «Кращий професіональний клуб 2020 року».

Щороку УЄФА присуджує нагороди людям та проєктам, які гарантують, що кожна людина, незалежно від її віку, здібностей, статі або походження, може грати у футбол у безпечному середовищі. Це — ключова мета Програми масового футболу УЄФА.

Shakhtar Social Foundation — некомерційний фонд, створений ФК «Шахтар» 2018 року для реалізації соціальних та благодійних проєктів клубу, а також для розвитку масового дитячого футболу в Україні.

Почесне друге місце в номінації «Кращий професіональний клуб» отримав проєкт фонду під назвою «Давай, грай!». Цей проєкт виконує не лише спортивно-освітню, а й соціально-інклюзивну функцію, створюючи дітлахам умови для нормального життя за допомогою футболу.

Щорічну премію UEFA Grassroots Awards започатковано 2010 року, але категорія «Кращий професіональний клуб» з'явилася лише минулого року. Отже, український фонд Shakhtar Social Foundation став її номінантом уже на другий рік існування нагороди.

«Дякую ФК «Шахтар», його керівництву за плідну роботу! Приємно, що зусилля клубу спрямовані не лише на вдалі виступи в українських та міжнародних змаганнях, підготовку гравців для різних збірних України. Важливо, що в наші непрості для всього світового футболу часи «Шахтар» є лідером серед європейських клубів за розвитком масового футболу і впровадженням соціальних проєктів», — зазначив Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини