Микола Костенко: «На Кубку Незалежності футболісти збірної України зіграли на дуже високому рівні»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко підбив підсумки Кубку Незалежності-2021, що проходив 23—25 липня на київській «Гідропарк-Арені».

Збірна України з пляжного футболу стала переможцем розіграшу Кубку Незалежності. По ходу змагань синьо-жовті перемогли Туреччину (8:3) й Оман (3:1) і поступилися Об'єднаним Арабським Еміратам (5:5, 3:4 по пен.), набрали шість очок і посіли перше місце в турнірній таблиці. 

Наставник нашої збірної Микола Костенко прокоментував виступ своїх підопічних: «Це був турнір високого рівня, на якому нам протистояли дуже серйозні суперники. Оман та ОАЕ, наприклад, готуються до чемпіонату світу, тому в них була додаткова мотивація. Туреччина також прибула в сильному складі, хоч і експериментувала з новими голкіперами. Грати з ними усіма було непросто. 

На цьому турнірі через різні причини ми не змогли задіяти всіх своїх лідерів. Так, перед самими змаганнями в календарному матчі першості Києва зазнав травми Ігор Борсук, на якого ми дуже розраховували. До того ж у першому поєдинку, із Туреччиною, через дискваліфікацію ми не могли задіяти Неруша та Щерицю. Попри це, хлопці, які були в заявці, однозначно зіграли на дуже високому рівні. Щодо самовіддачі та якості гри в мене до них немає жодних претензій. Ми досягли своєї мети, вибороли перше місце, тому я задоволений. 

Відзначу, що в нас на турнірі був новачок — Олег Шитник із NC Beachsoccer. Він брав участь у всіх трьох матчах, добре влився в колектив і з гри не випав. Звичайно, йому ще потрібен час для повної адаптації, адже у збірної трохи інший стиль гри, ніж у його клубу. Я вважаю, що пройде ще кілька зборів та матчів, і він остаточно увіллється в команду. Це гравець із великим потенціалом, із хорошою технікою, і ми на нього розраховуємо в майбутньому. 

Є й погана новина. На жаль, в останньому поєдинку, проти Еміратів, дуже важкої травми зазнав наш голкіпер Андрій Неруш. Звичайно, усі налаштовані на перемогу, але коли гравець явно не встигає і йде в підкат просто у воротаря, який уже контролює м'яч, то це брудна гра. Я вважаю, що так діяти неприпустимо, й арбітр мав показувати порушнику червону картку. У результаті Андрію знадобиться операція, адже в нього перелом зі зміщенням. Сподіваємося, що наш голкіпер якнайшвидше відновиться, він справжній професіонал і боєць, але Неруш вибув із тренувального та ігрового процесу щонайменше на півтора місяця. Це дуже велика втрата для нас.

Але життя триває, і тепер нам слід готуватися до наступних змагань — Суперфіналу Євроліги-2021. Два наступні тижні збірники виступатимуть за свої клуби у чемпіонаті Києва. Потім, за попередніми даними, 20—24 серпня в столиці відбудеться першість України, і за два-три дні після неї ми розпочнемо безпосередню підготовку до Суперфіналу».

Нагадаємо, Суперфінал Євроліги-2021 з пляжного футболу проходитиме 9—12 вересня в португальському містечку Фігейра-да-Фош.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини