Міжсезоння в УПЛ: порція спарингів «Динамо», підсилення «Десни» та «Олександрії», повернення «Миная»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Прем'єр-ліги, які завершують підготовку до нового сезону.

«ДИНАМО»

Чемпіони України провели низку спарингів на зборі в Альпах, зігравши проти швейцарського «Сьйона» (2:0), французьких «Евіану» (3:0) та «Ніцци» (1:2), швейцарського «Етуалю» (2:0) та іспанського «Атлетика» (0:1). До повернення в Україну на динамівців чекає міні-збір в Австрії, під час якого відбудуться контрольні ігри проти німецького «Уніону» (23 липня) та іспанського «Вільярреалу» (26 липня).

Зазначимо, що з командою вже тренуються гравці збірної України Бущан, Забарний, Караваєв, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко й Циганков, раніше до підготовки приєдналися Попов та Тимчик.

«ШАХТАР»

Після повернення з Австрії помаранчево-чорні готувалися на своїй базі, а також провели спаринг проти «Оболоні» (5:0). «Шахтар» анонсував перехід бразильця Вінісіуса Тобіаса з «Інтернасьоналя» в лютому наступного року.

«ЗОРЯ»

Луганці завершили збір у Туреччині перемогою над «Аланьяспором» (2:1), а після повернення в Україну в спарингу здолали «Дніпро-1» (1:0). «Зорю» залишив Гринь, натомість був підписаний контракт з екс-гравцем «Олімпіку», чемпіоном світу U-20 Снурніциним.

«КОЛОС»

У заключних спарингах під час літньої підготовки ковалівці здолали «Львів» (2:1) та поступилися «Поділлю» (2:3).

«ВОРСКЛА»

В останньому поєдинку на закарпатському зборі полтавці зіграли внічию з «Минаєм» (0:0). Лави команди поповнив захисник Кушніренко. Зазначимо, що вже 22 липня «Ворскла» стартує в Лізі конференцій виїзним матчем проти фінського КуПСу.

«ДЕСНА»

Чернігівці відіграли контрольні матчі проти «ВПК-Агро» (4:2), «Чайки» (2:2), «Вересу» (2:0) та ЛНЗ (0:2). Лави команди поповнили екс-гравець збірної України Селін, чемпіон світу U-20 Сафронов, колишні футболісти «Олімпіку» Завійський та Цимбалюк.

«ДНІПРО-1»

У заключних спарингах дніпряни обіграли «Альянс» (2:0) та поступилися «Зорі» (0:1). Повернувся до команди хорватський форвард Чуже, який належить загребському «Динамо». Футболіст орендований ще на один рік.

«ЛЬВІВ»

«Містяни» провели спаринги проти «Колосу» (1:2) і тернопільської «Ниви» (1:0). Також львів’яни презентували новий клубний логотип.

Фото pfclviv.com

«ОЛЕКСАНДРІЯ»

В останніх спарингах «містяни» розписали три нічиї — із «Гірником-Спортом» (2:2) та двічі з «Кривбасом» (2:2, 1:1). До команди приєдналися аргентинський форвард з італійського «Дженоа» Спінеллі, екс-гравець «Зорі» Гринь, повернувся до «Олександрії» Цуріков, також підписаний вихованець «Ворскли» Одарюк.

«РУХ»

У чергових контрольних іграх львів’яни зустрілися з «Прикарпаттям» (2:1) та «Агробізнесом» (1:1). Залишили команду словенці Гліха та Зец, в оренду до «Прикарпаття» відправилися чотири гравці.

«МАРІУПОЛЬ»

Підопічні Остапа Маркевича завершили турецький збір матчем із місцевим «Бурсаспором» (1:1). До «Маріуполя» приєднався екс-гравець «Чорноморця» Микицей.

«ІНГУЛЕЦЬ»

Петрівці завершили болгарський збір матчами з північномакедонською «Македонією ГП» (1:1) та місцевим «Піріном» (2:3).

Фото fcminaj.com

«МИНАЙ»

Після зняття з УПЛ та включення до першої ліги «Олімпіку» його місце у вищому дивізіоні зайняв «Минай». Улітку закарпатці провели спаринги проти «Львова» (0:2), «Карпат» (0:2), угорського «Мезекевешда» (0:6), «Мункача» (0:0, 1:0), «Прикарпаття» (0:3), «Ворскли» (0:0) та «Ужгорода» (2:0). Головним тренером команди знову став Василь Кобін.

«ВЕРЕС»

У заключних підготовчих матчах переможець першої ліги обіграв ЛНЗ (2:1) та поступився «Десні» (0:2). До команди приєднався молдавський півзахисник Гечев.

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»

У третьому літньому спарингу одесити здолали «Миколаїв» (2:1). Чимало гравців підписало із «Чорноморцем» нові контракти.

«МЕТАЛІСТ 1925»

Харків’яни поступилися «Альянсу» (1:3) та зіграли внічию з «Краматорськом» (1:1). Залишив команду Холод, а Стороженка переведено на тренерську посаду.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.04.2024 12:01

Арбітрів на матчі 26-го туру Vbet Ліги сезону-2023/2024 призначили за допомогою жеребкування

У Будинку футболу відбулося жеребкування, за допомогою якого було приз...

18.04.2024 17:26

Коментар Комітету арбітрів УАФ щодо трактування суддями окремих ігрових епізодів матчів 24-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом...

17.04.2024 20:32

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 10-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини