Перша ліга. «Олімпік» включено до складу учасників, «Минай» залишиться у Прем’єр-лізі

Відбулося засідання Центральної ради ПФЛ із застосуванням сучасних засобів зв’язку. Члени ЦР ПФЛ проголосували за надання членства в лізі ФК «Олімпік» (Донецьк), включення цієї команди до складу учасників змагань у першій лізі та виключення зі складу ПФЛ ФК «Mинай» у зв’язку з тим, що цей клуб залишився в чемпіонаті УПЛ.

ФК «Кремінь» виведено зі складу учасників групи «Б» другої ліги. Цю команду затверджено у складі першої ліги. Натомість «Mиколаїв» за власною ініціативою продовжить виступи в другій лізі.

Хоча підготовка першолігових клубів вийшла на фінішну пряму, поки що невідомо, хто буде очолювати «Олімпік» у новому сезоні, адже з попереднім головним тренером, Романом Санжаром, контракт розірвано.

Тим часом «Альянс» в останніх спарингах узяв гору над «Mеталістом 1925» (3:1), розійшовся миром із «Mеталістом» (1:1) і поступився «Дніпру-1» (0:2). Лави команди з Липової Долини поповнили Роман Адаменко з «Полісся», Кирило Зайков із молодіжки «Дніпра-1», Артур Карноза з «Кривбасу» та Богдан Шмигельський із «ВПК-Агро».

Уже на повноправній основі «Оболонь» очолив Валерій Іващенко. Зберегли «пивовари» й гравців, в яких закінчилися контракти з клубом: Олега Слободяна, Олексія Mайданевича, Олександра Османа, Назарія Федорівського, Павла Лук’янчука, Максима Покотилюка, Олексія Савченка й Олександра Батальського.

Проявляє активність на трансферному ринку й «Гірник-Спорт», який підписав Дмитра Шинкаренка з «Краматорська», Романа Никитюка з «Карпат» (Галич), Максима Цвіренка («Металіст 1925»), Еміна Сафіканова («Чайка») та Руслана Паламаря («Миколаїв»).

А Олексій Хобленко після повернення з Норвегії вже забив за «Кривбас» у спарингу з «Олександрією», і все йде до того, що він продовжить виступи за криворіжців на правах оренди. Нагадаємо, що Хобленко належить «Дніпру-1».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

Підписатися на новини