Збірна України з кіберфутболу вибила чемпіона Європи та вийшла до 1/4 фіналу eEuro 2021

У п’ятницю, 9 липня, збірна України з кіберфутболу в дисципліні Pro Evolution Soccer пробилася до чвертьфіналу чемпіонату Європи серед електронних команд — UEFA eEuro 2021.

Суперником у боротьбі за перепустку до плей-офф на груповій стадії для української команди, представленої Сергієм Sergobibika Марченком та Максимом Makson_AAA Андрасюком, стала збірна Італії.

Україна вже не вперше зустрічалася з італійцями в кіберфутбольних протистояннях у PES. Минулого року саме апеннінці завадили синьо-жовтим вийти на eEuro 2020, а вже в нинішній кваліфікації в межах вирішальних ігор плей-офф українці поквиталися зі своїми кривдниками. Тож українська команда чудово розуміла всі можливості вкрай небезпечного суперника — чинного чемпіона Європи з кіберфутболу. І взялася до роботи вже в першому матчі ігрової серії.

32 хвилини першого тайму знадобилося Максиму Makson_AAA Андрасюку, аби шокувати свого опонента та, за великим рахунком, вирішити долю протистояння на користь збірної України. Максим показав справжній контратакувальний майстер-клас, забивши три «сухі» голи у протилежні ворота — і це із 38% володіння м’ячем у першій грі!

У другому матчі українська команда діяла вже за іншим ігровим планом: Сергій Sergobibika Марченко побудував гру виключно від оборони, не давши італійцю особливих нагод зачепитися за м’яч та спробувати відіграти солідну фору. Трохи переживань за долю ігрової серії додало вилучення Руслана Маліновського за дві жовті картки, проте італійська команда до фінального свистка спромоглася забити лише гол престижу. 1:3!

Таким чином, у битві за другу путівку до чвертьфіналу від групи D збірна України виявилася сильнішою за команду Італії. І навіть в УЄФА визнали цей результат найбільшою сенсацією ігрового дня — тепер на eEuro 2021 уже точно буде новий чемпіон. А Максим Makson_AAA Андрасюк із вісьмома результативними ударами прямо зараз є другим бомбардиром серед усіх кіберфутболістів європейської першості.

У чвертьфіналі на наших гравців чекає ще одна можливість для реваншу, адже їм належить зустрітися зі збірною Іспанії, яка двічі перегравала хлопців під час відбірного циклу eEuro 2021.

Запланований час початку чвертьфіналу кіберфутбольного Євро між Україною та Іспанією — 16.30 за Києвом. Трансляція матчів — на YouTube каналів Футбол 1, 2, 3.

eEuro 2021. Група D

09.07.2021

Італія — Україна — 1:3 (Raf_934 — Makson_AAA — 0:3; Naples17x — Sergobibika — 1:0)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 12:03

Україна вийшла на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024

Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G к...

24.05.2023 15:11

Олег Walkman Шустенко: «Рано чи пізно збірна України потрапить на чемпіонат світу з електронного футболу»

Менеджер збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олег...

21.05.2023 11:48

Збірна України з FIFA не зіграє на FIFAe Nations Cup 2023

У суботу, 20 травня, збірна України з FIFA провела матчі нокаут-раунду...

19.05.2023 21:43

Збірна України з FIFA вийшла до верхньої сітки плей-оф кваліфікації FIFAe Nations Cup 2023

У п’ятницю, 19 травня збірна України з FIFA провела матчі другог...

Підписатися на новини