Збірна України з кіберфутболу — за крок від чвертьфіналу eEuro-2021

У четвер, 8 липня, збірна України з кіберфутболу в дисципліні Pro Evolution Soccer стартувала на чемпіонаті Європи серед електронних команд — UEFA eEuro-2021.

На груповій стадії першим суперником української команди, представленої двома гравцями, Сергієм Sergobibika Марченком та Максимом Makson_AAA Андрасюком, стала збірна Ізраїлю.

У першій грі Максиму Makson_AAA Андрасюку довелося протистояти одному з найсильніших європейських кіберфутболістів у PES — oreld123. Ізраїльтянин продемонстрував свою майстерність, коли на нереалізований момент нашого гравця в першому таймі миттю відповів гольовою атакою.

Максиму виявилося до снаги перевернути гру й двічі вразити ворота суперника, проте зберегти перевагу в рахунку у прем’єрному поєдинку українцю не вдалося — 2:2.

Нервово складалися події для синьо-жовтих і на початку другого матчу, адже Сергію Sergobibika Марченку довелося двічі відіграватися після агресивних наступів ShayBouznah8. Проте у другій половині зустрічі український кіберфутболіст перехопив ініціативу й приніс перемогу нашому колективу з рахунком 4:2. До речі, хет-триком відзначився електронний прототип нещодавнього героя в матчі Євро-2020 України зі Швецією Артем Довбик!

Увечері на українську збірну чекав матч із переможцем другої пари у групі D — командою Франції. Успіх у ньому гарантував би збірній України вихід до чвертьфіналу чемпіонату Європи. Але опонентами наших гравців були професіональні кіберфутболісти, які захищають кольори французького «Монако» — usmakabyle та Lotfi_Derradji.

Перша зустріч характеризувалася боротьбою двох стилів: француз більше комбінував із м’ячем та вдаліше грав на стандартах, а Makson_AAA разюче контратакував. Як наслідок — результативні 3:3.

Розв’язка настала наприкінці другого та останнього матчу ігрового дня. Sergobibika та Lotfi_Derradji видали феєричну битву без центру поля з купою нереалізованих шансів, однак одного разу суперник усе ж знайшов шпаринку в нашому захисті та забив єдиний гол у зустрічі, вивівши збірну Франції до 1/4 фіналу.

Аби потрапити до вісімки найкращих збірних на eEuro-2021, українським кіберфутболістам тепер необхідно дочекатися результату матчу нижньої сітки Ізраїль — Італія та виграти лобову сутичку у тріумфатора цієї пари. Початок вирішальної ігрової серії запланований сьогодні на 18.50 за київським часом. Трансляція матчів — на YouTube каналів Футбол 1, 2, 3.

eEuro 2021. Група D

08.07.2021

Україна — Ізраїль — 6:4 (Makson_AAA — oreld123 — 2:2; Sergobibika — ShayBouznah8 — 4:2)

Україна — Франція — 3:4 (Makson_AAA — usmakabyle — 3:3; Sergobibika — Lotfi_Derradji — 0:1)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 12:03

Україна вийшла на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024

Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G к...

24.05.2023 15:11

Олег Walkman Шустенко: «Рано чи пізно збірна України потрапить на чемпіонат світу з електронного футболу»

Менеджер збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олег...

21.05.2023 11:48

Збірна України з FIFA не зіграє на FIFAe Nations Cup 2023

У суботу, 20 травня, збірна України з FIFA провела матчі нокаут-раунду...

19.05.2023 21:43

Збірна України з FIFA вийшла до верхньої сітки плей-оф кваліфікації FIFAe Nations Cup 2023

У п’ятницю, 19 травня збірна України з FIFA провела матчі другог...

Підписатися на новини