Георгій Бущан: «Шведи двічі влучили в каркас? У нас теж була стійка й багато моментів...»

Воротар національної збірної України Георгій Бущан прокоментував перемогу над Швецією в 1/8 фіналу Євро-2020 (2:1).

На шляху до чвертьфіналу турніру підопічні Андрія Шевченка в додатковий час здолали шведів. Після гри своїми емоціями поділився голкіпер Георгій Бущан.

«Тиск на збірну України після матчу з Австрією? Гадаю, що команда сама його собі влаштувала, тому що ми відчували підтримку наших уболівальників, співвітчизників. У поєдинку зі Швецією ми мали віддати заради перемоги всі сили. Після гри в роздягальні була неймовірна атмосфера. Я думаю, що зайві слова не були потрібні.

Із того моменту, коли ми дізналися, що залишаємося на Євро та зіграємо зі шведами, ми почали працювати над цією тактикою. За схемою в п’ять захисників ми грали і проти Франції на виїзді, вона принесла нам користь. Зі шведами вся команда билася, як 40 мільйонів українців.

Серія пенальті? Я був упевнений, що команда дотисне. Проте на випадок післяматчевої серії в мене був один секрет. На пляшці був написаний список гравців Швеції та куди вони пробивають 11-метрові.

Тепер готуватимемося до наступного матчу. Україна святкує разом із нами, але тепер від нас будуть чекати більшого. Щодо збірної Англії, то цьогоріч я із цією командою ще не грав.

Шведи двічі влучили в каркас? У нас теж була стійка, було багато моментів, які ми не реалізували. Протягом усього часу ми контролювали гру, припускалися меншої кількості помилок біля наших воріт. Зважаючи на всі наші помилки в поєдинках групового етапу, сьогодні футбольний бог був із нами.

Травма Бєсєдіна? Я бачив фото зіткнення після гри — це було жахливо. Уся команда підтримала Артема. Я бажаю йому здоров’я. Він до цього йшов довго — сам казав, що Євро без нього не відбудеться. Незважаючи на травму, він нам дуже допоміг, залишив команду суперників удесятьох. Бажаю, щоб ця травма не була важкою», — сказав Бущан.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
06.04.2024 11:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Георгій Бущан

У відбірному турнірі Євро-2024 воротар київського «Динамо»...

18.03.2024 14:00

Гостями програми Влади Седан стали Георгій Бущан та Микола Шапаренко

Збірна України продовжує тренування в іспанській Марбельї, готуючись д...

20.04.2022 12:02

Георгій Бущан: «Ми з хлопцями зробимо все, щоб на обличчях мільйонів українців побачити посмішку»

Голкіпер національної збірної України Георгій Бущан поділився очікуван...

23.09.2021 18:00

Олександр Петраков довикликав до збірної України Георгія Бущана

В.о. головного тренера збірної України Олександр Петраков перевів із р...

Підписатися на новини