Олександр Зінченко: «Із завтрашнього дня нам потрібно вже думати про наступного суперника — команду Англії»

Разом з Андрієм Шевченком участь у прес-конференції після матчу зі Швецією в 1/8 фіналу Євро-2020 (2:1 у додатковий час) узяв гравець збірної України Олександр Зінченко.

— Насамперед я хотів би подякувати всім уболівальникам, тим, які зуміли дістатися до стадіону, та тим, які не зуміли, за підтримку, — сказав Зінченко. — Ця перемога для вас. Також я хотів би виділити Артема Бєсєдіна, який вийшов на поле, бився як лев, допоміг команді, але, на жаль, отримав жахливу травму. Я не бачив цього епізоду на полі, але коли я повернувся до роздягальні, мені стало не по собі. Хочу побажати Артему якнайшвидшого відновлення.

Сьогодні ми можемо відсвяткувати перемогу, адже пишемо історію. Уся країна заслужила на такий результат. Заслужила й команда — тренерський штаб, який обрав тактику та склав план на гру, і футболісти, які втілили це в життя. Але із завтрашнього дня нам потрібно вже думати про наступного суперника — Англію. Ця команда демонструє на турнірі чудовий футбол та взагалі вважається однією з найкращих збірних світу. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб пройти до наступної стадії.

— Кому ви присвятили ваш гол та чи було вам зручно грати на фланзі в захисті?

— Як я вже раніше казав, коли ти є частиною команди, ти маєш бути готовий допомогти на будь-якій позиції, де тебе бачить головний тренер. На будь-якій позиції я буду робити все можливе та неможливе.

Свій гол я присвятив уболівальникам, які нам дуже допомагають на цьому турнірі. На деяких матчах ми взагалі почувалися наче вдома.

— Що ви думаєте про майбутнього суперника, збірну Англії?

— Я дивився майже всі її матчі на Євро, за винятком сьогоднішнього. Багатьох гравців команди знаю особисто завдяки поєдинкам у Прем’єр-лізі. Цій збірній дуже важко забити, це чудова команда з фантастичним вибором виконавців. Якщо подивитися на її лаву запасних, то там перебувають гравці вартістю, мабуть, як три збірні України.

Але це повинно нас не лякати, а навпаки — мотивувати. Я вже відчув, що все в цьому житті є реальним. Я особисто зроблю все від мене залежне, щоб досягти позивного результату й у наступній грі.

— Можливо, вам доведеться протидіяти своєму одноклубнику Рахіму Стерлінгу…

— Рахім перебуває в чудовій формі, це той гравець, який робить різницю на полі. Безумовно, нам варто приділити йому увагу та спробувати стримати його.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини