Олександр Зінченко: «Кожен футболіст, який перебуває в розташуванні збірної, має допомогти здобути позитивний результат»

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко разом із головним тренером команди Андрієм Шевченком узяв участь у передматчевій прес-конференції напередодні гри з Нідерландами.

— Чим вам запамятався період, який ви провели в оренді в нідерландському клубі ПСВ?

— Я насолоджувався тим періодом у своїй кар’єрі. Протягом того сезону я вперше зустрівся з європейським футболом.

— Ви граєте і в обороні, і в атаці. Якби ви могли обирати, де б ви показали свою найкращу гру — у захисній фазі чи в атакувальній?

— Я б зробив вибір на користь того, щоб допомогти команді та зіграти там, де мене бачить головний тренер. Вважаю, що кожен футболіст, який перебуває в розташуванні збірної, має допомогти команді всім, чим зможе, аби здобути позитивний результат. Адже ми граємо не тільки за себе, за свої сім’ї, але й за всю країну. Кожен гравець, не тільки той, що залишиться в запасі, а й той, який буде дивитися матч із трибуни, має допомогти словами, порадами, своєю енергетикою, оскільки ми — єдине ціле.

— Ви брали участь у фіналі Ліги чемпіонів. Як ви впоралися з розчаруванням після поразки?

— Кілька днів після фіналу були найскладнішими в моїй футбольній кар’єрі, але з гордістю скажу, що загалом ми провели дуже хороший сезон. І тепер я хочу пережити ці емоції знову, хочу знову бути там, у вирішальному матчі. Це найкраще, що може статися в житті спортсмена. Євро-2020 — це турнір, який викликає такі самі емоції. Коли я завершу кар’єру, буду згадувати з гордістю, що брав участь у таких поєдинках.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 11:15

Гвардійці збірної України. Ювілей Олександра Зінченка

Після двох березневих поєдинків збірної України в плей-оф відбору Євро...

25.03.2024 12:30

Олександр Зінченко: «Ісландці люблять грати в чотири захисники й діяти на контратаках»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко поділився...

13.03.2024 01:05

«Арсенал» Олександра Зінченка вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів англійський «Арсенал...

Підписатися на новини