Андрій Шевченко: «Якщо ми завтра будемо дотримуватися балансу, правильно захищатися й атакувати, думаю, у нас будуть шанси»

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко провів в Амстердамі прес-конференцію напередодні першого матчу синьо-жовтих на Євро-2020 — проти команди Нідерландів.

Буває таке, що команди розклеюються після пропущеного гола від сильного суперника. Як збираєтеся протистояти Нідерландам?

— У кожного тренера є свої ідеї щодо цього. Ми не плануємо програвати.

Завтра вам належить зіграти в ролі гостей, адже в Амстердамі буде набагато більше нідерландських уболівальників, ніж українських. Як це позначиться на команді?

— Це звична ситуація, якщо не брати до уваги останній рік, коли глядачі взагалі були відсутні на трибунах. Ми розуміємо, що будемо грати в Нідерландах за хорошої атмосфери. Ми розуміємо всі складнощі, які будуть на нас чекати, але готові до них. Ми з повагою ставимося до суперника. У нього багато талановитих гравців, це команда, яка завжди грає стабільно.

Хто буде першим номером збірної й займе місце у воротах?

— Я про склад говорити не буду. Я визначився з ним на 99 відсотків, але склад ви дізнаєтеся завтра перед грою.

В якому стані зараз перебуває Віктор Циганков? Чи готовий до гри Тарас Степаненко?

— Циганков почувається краще, він буде працювати сьогодні в загальній групі. Ми будемо стежити за його роботою. Він весь час додає. Дуже важливо, що Віктор тренуватиметься. Степаненко пройшов усі збори, зіграв у товариських поєдинках. Він тренується, як і всі гравці, які готуються виходити на матч.

Коли ви чуєте про Нідерланди, який гравець або тренер першим спадає на думку?

— Насамперед це Йохан Кройфф. Нідерландський футбол був побудований на його ідеях, грали його вихованці. Це велика епоха прекрасної гри. Для мене він є футбольним еталоном.

Чому на час підготовки до Євро-2020 ви викликали до збірної стільки виконавців?

— У зв'язку із ситуацією з коронавірусом я повинен був упевнитися на сто відсотків, що в нас не будуть вилітати гравці. Розширений склад більше пов'язаний із тим, щоб убезпечити себе від непередбачених ситуацій. Також ми дивилися молодь на майбутнє. Той 21 день збору допоміг нам і переглянути молодих гравців.

Яка атмосфера в команді напередодні матчу? Прогноз Франка де Бура буде для вас додатковою мотивацією?

— Атмосфера дуже хороша, вона взагалі в збірній чудова. Хлопці готуються, налаштовані. Нам не потрібні додаткові стимули. Футболісти розуміють важливість цих ігор. Наша команда заслужила путівку на Євро, посівши перше місце в групі. Це для нас мрія, сон, який ми хочемо здійснити, граючи на чемпіонаті.

Українські футболісти говорили, що збираються обіграти Нідерланди. Як ви будете це робити?

— У нас є чіткий план. Сучасний футбол вимагає певного балансу і в обороні, і в атаці. Якщо ми завтра будемо дотримуватися його, правильно захищатися й атакувати, думаю, у нас будуть шанси. У футболі вони завжди є. У нас будуть шанси досягти того позитивного результату, на який ми будемо заслуговувати.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини