10 червня жіноча збірна України вперше зустрінеться з командою Японії

Завтра підопічні Наталії Зінченко проведуть гостьовий товариський матч, у якому зіграють із командою Японії (початок — о 09.15 за Києвом).

У травні футбольні асоціації України та Японії досягли домовленості щодо проведення поєдинку між національними жіночими збірними двох країн.

Зустріч відбудеться в рамках святкування 100-річчя Японської асоціації футболу та з метою підготовки команд до офіційних матчів. Протистояння між збірними Японії та України стане першим в історії цих команд. Гра відбудеться 10 червня в місті Хіросіма на арені Edion Stadium Hiroshima та розпочнеться о 15.15 за місцевим часом (09.15 за Києвом).

Нагадаємо, що національна команда Японії — учасник Олімпійських ігор, які в липні цього року стартують у Токіо. Відповідно до жеребкування ця збірна потрапила до групи Е й зіграє зі збірними Великої Британії, Канади та Чилі.

Фото JFA

Підготовку до XXXII літніх Олімпійських ігор японки розпочали 11 травня, а вже в червні до гравців із національного чемпіонату приєднаються футболістки, що виступають за кордоном.

До складу нашої команди спочатку ввійшли 22 гравці, проте через пошкодження табір збірної залишила Дар’я Апанащенко. Синьо-жовті зібралися в Києві 5 червня, після чого пройшли обов’язкове ПЛР-тестування на COVID-19 та вирушили до Японії.

Фото womensfootball.com.ua

За словами Наталії Зінченко, з логістичних міркувань увесь тренувальний процес проходив уже в Хіросімі. «До речі, я звернула увагу на те, що японки, з якими ми ще ніколи не зустрічалися, за манерою гри нагадують збірну Іспанії, з якою нам у жовтні з’ясовувати стосунки. Вони технічні, швидкі, наполегливі», — зазначила напередодні головний тренер нашої збірної.

Фото womensfootball.com.ua

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Ірина Саніна («Житлобуд-1» Харків), Дарина Бондарчук («Житлобуд-2» Харків).

Захисники: Любов Шматко, Анастасія Вороніна, Анна Петрик, Ольга Басанська (всі —«Житлобуд-1» Харків), Катерина Корсун, Ірина Подольська, Анастасія Філенко (всі — «Житлобуд-2» Харків), Марина Шайнюк («Ладомир» Володимир-Волинський).

Півзахисники: Ольга Овдійчук, Ірина Кочнєва (обидві — «Житлобуд-1» Харків), Яна Калініна, Вероніка Андрухів, Яна Малахова (всі — «Житлобуд-2» Харків), Юлія Христюк («Олд Домініон», США), Христина Перевізник («Ладомир» Володимир-Волинський).

Нападники: Надія Куніна, Ганна Вороніна (обидві — «Житлобуд-1» Харків), Ніколь Козлова («Вірджинія Тех», США), Вікторія Гірин («Ладомир» Володимир-Волинський).

фото JFA

Українська збірна цим матчем розпочне підготовку вже до майбутніх протистоянь у кваліфікації чемпіонату світу-2023, які стартують восени поточного року. За результатами жеребкування синьо-жовтим у рамках групи В випало зіграти проти команд Іспанії, Шотландії, Угорщини та Фарерських островів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини