Наталія Зінченко: «Японки та наші майбутні суперниці у відборі ЧС-2023, іспанки, діють у схожій манері»

Відразу після вчорашнього фіналу Кубку України серед жінок наша головна команда зібралася в Києві на навчально-тренувальний збір для підготовки до товариського матчу з Японією.

— Оскільки це протистояння відбудеться в Японії 10 червня, весь тренувальний процес проходитиме вже в Хіросімі, куди ми вирушаємо сьогодні, — сказала головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Адже треба врахувати як логістичні питання, так і необхідність акліматизації.

— Як узагалі виник варіант із проведенням цього спарингу?

— Цей поєдинок відбудеться в рамках святкування 100-річчя Асоціації футболу Японії, і дуже добре, що футбольне керівництво двох країн досягло домовленості. Адже японські футболістки завершують підготовку до олімпійського турніру, а в нас на черзі — відбір до чемпіонату світу. До речі, я звернула увагу на те, що японки, з якими ми ще ніколи не зустрічалися, за манерою гри нагадують збірну Іспанії, з якою нам у жовтні з’ясовувати стосунки. Вони технічні, швидкі, наполегливі…

— До Японії збірна України вирушає в бойовому складі?

— Ні. Таміла Хімич ще задіяна в матчах за свій клуб — хорватський «Спліт», а Дар’я Кравець із французького «Реймса» травмована. Вирішили не викликати на цей збір Натію Панцулаю. На жаль, у вчорашньому кубковому фіналі через пошкодження поле залишила Дар’я Апанащенко, вона також нам не допоможе. Ми розраховували, що продовжить виступи за збірну Ольга Бойченко, але вона вирішила зосередитися тільки на грі за «Житлобуд-1» на клубному рівні.

— Отже, шанс проявити себе зявився у вчорашніх дублерів?

— Якщо бути точними, то новачок у збірній лише один — Христина Перевізник із «Ладомира» (Володимир-Волинський), інші раніше вже викликалися на спільні тренування. Маю надію, вони виправдають сподівання.

— Насамкінець, хотілося б почути ваш коментар щодо вчорашнього фінального кубкового протистояння «Житлобуд-1» — «Житлобуд-2» (0:1), в якому взяли участь відразу 17 гравців збірної України.

— Я вже зазначала, що травмувалася Апанащенко, і наскільки серйозне в неї пошкодження, ми дізнаємося тільки наступного тижня. Як і очікувалося, це був справжній кубковий фінал, коли ніхто не хотів поступатися. Очолювані мною футболістки «Житлобуду-2» взяли на озброєння гру від оборони, розраховуючи на швидкий перехід до наступальних операцій. Цей план спрацював, можливо, десь нам поталанило, але, як на мене, події на полі контролювали саме мої підопічні.

Звичайно, ми дуже задоволені, що здобули трофей і певною мірою реабілітувалися перед своїми вболівальниками за виступ у чемпіонаті України, де поступилися першим місцем «Житлобуду-1». Утім, це вже історія, тепер головне — як слід налаштуватися на поєдинок з японками…

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Ірина Саніна («Житлобуд-1» Харків), Дарина Бондарчук («Житлобуд-2» Харків).

Захисники: Любов Шматко, Анастасія Вороніна, Анна Петрик, Ольга Басанська («Житлобуд-1» Харків), Катерина Корсун, Ірина Подольська, Анастасія Філенко (всі — «Житлобуд-2» Харків), Марина Шайнюк («Ладомир» Володимир-Волинський).

Півзахисники: Ольга Овдійчук, Ірина Кочнєва (обидві — «Житлобуд-1» Харків), Яна Калініна, Вероніка Андрухів, Яна Малахова (всі — «Житлобуд-2» Харків), Юлія Христюк («Олд Домініон», США), Христина Перевізник («Ладомир» Володимир-Волинський).

Нападники: Надія Куніна, Ганна Вороніна (обидві — «Житлобуд-1» Харків), Ніколь Козлова («Вірджінія Тех», США), Вікторія Гірин («Ладомир» Володимир-Волинський).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини