Збірна України завдяки дебютному голу Зубкова перемогла команду Північної Ірландії в товариському матчі

Товариський поєдинок із представниками британського футболу став для синьо-жовтих другим та передостаннім у процесі підготовки до Євро-2020.

Якщо під час попереднього спарингу, із Бахрейном, на зборі ще була відсутня більша частина легіонерів, то зараз у розпорядженні тренерського штабу перебував уже майже повний комплект футболістів, визначена й заявка на фінальний турнір. Тож стартовий склад синьо-жовтих уже, напевно, був більшою мірою наближеним до оптимального та відрізнявся від попереднього сімома позиціями. Утім, із переліку 26-ти на матч не були заявлені Циганков, Соболь, Тимчик та Зінченко, натомість Лєднєв, який до заповітного списку не потрапив, сьогодні був включений до протоколу. Що не дивно, адже до єврозаявки ще можна буде вносити зміни.

Фото Павла Кубанова

Перша ж атака українців могла стати результативною, але Ярмоленко, який пробивав низом із передачі Яремчука, трохи схибив. Чітко окресливши свої наміри, синьо-жовті правили в тім самім дусі й невдовзі відсвяткували успіх. Небезпечний удар Яремчука Пікок-Фаррелл парирував на кутовий, розіграш якого завершився взяттям воріт. Першу спробу гості нейтралізували, але другим темпом Караваєв навісив точно на голову Зубкову, і той пробив у протихід кіперу, оформивши свій перший гол у складі національної команди. 1:0.

Фото Павла Кубанова

Ближче до середини тайму швидкості трохи вщухли. Ірландці вибудовували свою лінію захисту досить низько, тож господарі, які продовжували контролювати гру, здебільшого проводили час у позиційному наступі. Яремчук із Ярмоленком, демонструючи чудову взаємодію, створили до перерви ще кілька моментів, але рахунок не змінився. Біля протилежних воріт по-справжньому спекотно було на 36-й хвилині, коли після розіграшу штрафного головою пробивав Браун, а Бущан здійснив сейв.

По перерві інтенсивність гри була вже нижчою, але загальна перевага збірної України зберігалася. Маліновський не влучив у ворота зі штрафного з перспективної позиції, а потім Судаков завдяки індивідуальним діям створив момент для Ярмоленка, удар якого парирував голкіпер британців. Мав свої шанси й Бєсєдін. Ближче до завершення зустрічі й гості виконали кілька небезпечних передач до штрафного українців, зокрема, зі стандартів.

Фото Павла Кубанова

Тож загалом збірна України мала нагоду не тільки відпрацювати гру в атаці, а й певною мірою перевірити надійність захисних побудов, що, безперечно, говорить про користь цього спарингу. А результат у вигляді першої перемоги 2021 року має посприяти позитивному настрою в команді.

Наступний товариський матч, який стане заключним на зборі та останнім перед Євро-2020, збірна України проведе 7 червня в Харкові зі збірною Кіпру.

Фото Павла Кубанова

Товариський матч

Україна — Північна Ірландія — 1:0 (1:0)

Гол: Зубков (10).

Україна: Бущан, Миколенко, Забарний, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук (Степаненко, 76), Маліновський, Шапаренко (Судаков, 72), Ярмоленко (к), Зубков (Марлос, 46), Яремчук (Бєсєдін, 46).

Запасні: Трубін, Попов, Кривцов, Пятов, Макаренко, Довбик, Лєднєв, Безус.

Тренер: Андрій Шевченко.

Північна Ірландія: Пікок-Фаррелл, Баллард, Кеткарт, Браун (Макклелланд, 89), Фергюсон (Сміт, 68), Макнейр, Макканн (Уайт, 81), Даллас (к) (Чарльз, 89), Севілл, Мадженніс (Лафферті, 61), Макгінн (Томпсон, 46).

Запасні: Г'юз, Бредлі, Маккалмонт, Гелбрейт, Бойс.

Тренер: Іан Бараклаф.

Арбітр: Шимон Марциняк (Польща).

Попереджені: Бєсєдін (90+2) — Макнейр (90+3).

3 червня. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 15 000 глядачів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 14:00

Стало відоме місце проведення товариського матчу Польща — Україна

Як вже повідомлялося, у межах підготовки до Євро-2024 7 червня збірна...

23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини