УАФ ділиться з Мінмолодьспорту досвідом боротьби з договірними матчами

За участю Української асоціації футболу зроблено черговий крок до впровадження механізму боротьби з match-fixing на загальнодержавному рівні. 

27 травня 2021 року відбулося друге засідання робочої групи з розробки концепції та впровадження Національної платформи проти маніпулювання спортивними змаганнями. Дана платформа передбачена до створення Конвенцією Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями, яка ратифікована Україною. Участь у засіданні взяли члени робочої групи, до складу якої входять представники Української асоціації футболу — члени Комітету з етики та чесної гри, а також Міністерства молоді та спорту України, Національної поліції України, Українського бюро Інтерполу, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей та Національного олімпійського комітету. 

Під час засідання були обговорені питання стратегії розвитку Національної платформи та варіанти формалізації її діяльності, а також пропозиції щодо заходів для посилення взаємодії між державними органами, спортивними організаціями, приватним сектором з метою забезпечення ефективного виконання положень Конвенції Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями. 

Нагадаємо, саме за ініціативи президента УАФ Андрія Павелка в Україні набув чинності Закон України «Про запобігання впливу корупційних правопорушень на результати офіційних спортивних змагань». Виступаючи нещодавно на XXIV Конгресі організації, президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко наголосив, що Українська асоціація футболу залишається в авангарді національних асоціацій Європи у боротьбі з «договірними» матчами. 

Додамо, що Україна вже давно ратифікувала вищезгадану конвенцію Ради Європи, але процес створення національної платформи, яка передбачена положеннями конвенції, гальмувався минулі п’ять років. Останніми місяцями ця справа нарешті рушила з місця, та УАФ постійно стимулює даний процес. Відбулося вже два засідання робочої групи, учасники визначилися з форматом створення платформи. Паралельно УАФ відгукнулася на прохання провести лекції для представників інших видів спорту щодо боротьби з match-fixing. Планується, що такі лекції відбуватимуться з липня. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини