Президент УАФ: «Наша асоціація — в авангарді серед членів УЄФА в боротьбі з договірними матчами»

Боротьба з договірними матчами в Україні триває, але вже зараз помітне суттєве зниження кількості сумнівних результатів у поєдинках УПЛ та ПФЛ. Про це розповів президент Української асоціації футболу Андрій Павелко під час виступу перед делегатами XXIII Конгресу УАФ.

«Українська асоціація футболу залишається в авангарді національних асоціацій Європи й у боротьбі з договірними матчами. Кілька років тому ми почали процес очищення нашого футболу від цієї ракової пухлини. Саме за нашою ініціативою набув чинності профільний закон в Україні, а окремі рішення УАФ на цьому напрямку не мають аналогів у світі», — зазначив Андрій Павелко.

За його словами, революційною стала угода, укладена між «УАФ Маркетинг» та компанією-провайдером, про налагодження контрольованої та безпечної системи трансляції матчів букмекерами. Також керівник асоціації висловив подяку за проведену роботу з викорінення match fixing в Україні голові Комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранці.

Також президент УАФ відзначив важливість перемоги національної асоціації у Спортивному арбітражному суді Лозанни, який підтвердив рішення органів футбольного правосуддя УАФ щодо молодіжних команд ФК «Олімпік» (Донецьк) у справі про договірні матчі. «Підтвердження CAS наших позицій у цьому процесі, а також у «маріупольській справі», яка розглядалася раніше, свідчить про нашу абсолютну неупередженість і чітке дотримання міжнародного спортивного права. Важливим у звітний період став і позитивний для УАФ результат розгляду справи Мораеса. Завдяки професіональній роботі наших юристів нам вдалося захистити важливі очки, здобуті в перших поєдинках кваліфікації Євро-2020 із командами Португалії та Люксембургу», — підсумував Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини