Збірна України з пляжного футболу завершила навчально-тренувальний збір у Туреччині

Збірна України з пляжного футболу успішно завершила тижневий навчально-тренувальний збір у Туреччині й повернулася до Києва. 

З 11-го по 17 квітня збірна України з пляжного футболу проводила навчально-тренувальний збір у турецькій Аланії. У ньому брали участь 13 виконавців.

Склад збірної України з пляжного футболу

Воротарі: Андрій Неруш («Євроформат-Бодон»), Володимир Гладченко (Beachsoccer), Денис Сабатюк  («Альтернатива»). 

Польові гравці: Максим Войток, Дмитро Войтенко (обидва — «ВІТ»), Юрій Щериця («Скидка»), Ярослав Заворотний («Епіцентр-КЗ»), Олег Зборовський (Beachsoccer), Олег Сіренко, Андрій Пашко (обидва — «Альтернатива»), Костянтин Макеєв, Іван Глуцький (обидва — «Сервіт»), Дмитро Масальов.

Головний тренер синьо-жовтих Микола Костенко для офіційного сайту УАФ підбив підсумки збору: 

«Головною метою була функціональна підготовка футболістів. Ми мали закласти базу до нинішнього сезону, фундамент подальшої роботи. Акцент робився на загальній та спеціальній фізичній підготовці.

На жаль, на зборі нашій команді не вдалося провести жодного спарингу. Наразі в Туреччині через епідемію коронавірусу жорсткий карантин із максимальними обмеженнями. У вихідні взагалі не дозволяється виходити на вулицю, тому місцеві команди не мали змоги зіграти з нами.

Загалом участь у зборі взяли 10 польових гравців та три голкіпери, основний склад команди. Переглядали ми й одного новачка. Це Дмитро Масальов, поки що не надто відомий широкому загалу. Він виступає у футволеї. Дуже технічний хлопець, чудово володіє ударом через себе й доволі непогано готовий функціонально. Щодо тактики гри потрібно ще працювати, але це з об'єктивних причин. Якщо він цього року гратиме за команду вищої ліги, то прогрес у нього буде дуже швидкий. 

На жаль, через сімейні обставини не прибув на збір Дмитро Ведмідь. Також були відсутні Роман Пачев та Максим Хижняк. Але всі вони знаходяться в орбіті нашої уваги і є кандидатами до збірної».

Після повернення з Туреччини гравці збірної України продовжать підготовку до сезону в київському Х-Park. Збір розпочнеться вже в середу й триватиме приблизно півтора тижня.

Цього року першим офіційним турніром, в якому може взяти участь збірна України з пляжного футболу, буде відбірний етап Євроліги в португальському Назаре, що відбудеться 16—20 червня. Відзначимо також майбутнє проведення Kyiv Beach Soccer Cup у столиці України 23—25 липня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

12.12.2023 15:01

2023: підсумки року для чоловічої збірної України з пляжного футболу

2023 року чоловіча збірна України з пляжного футболу взяла участь у кі...

Підписатися на новини