Ліга Європи. «Динамо» завершило виступ у турнірі програшем «Вільярреалу» в Іспанії

Підопічні Мірчі Луческу на виїзді поступилися іспанському «Вільярреалу» й слідом за донецьким «Шахтарем» припинили виступи в Лізі Європи.

Напружений графік матчів для киян продовжився — після непростого поєдинку із «Зорею» у Прем’єр-лізі на команду очікувала виїзна гра Ліги Європи. На своєму полі тиждень тому біло-сині поступилися «Вільярреалу» з рахунком 0:2. Порівняно з тією зустріччю Мірча Луческу зробив дві зміни — на лаві для запасних залишилися Шапаренко й Бєсєдін, а з перших хвилин вийшли Андрієвський і де Пена.

Перший тайм пройшов за повного домінування господарів. На 9-й хвилині вище цілі пробив Бакка, пізніше хороший випад «Динамо» завершився невдалим перекиданням Буяльським Асенхо, а потім «Вільярреалу» вдалося забити швидкий м'яч — після позиційної атаки Жерар Морено головою замкнув подачу Чуквуезе.

Кияни до перерви так і не створили небезпечних моментів, тоді як суперники збільшили перевагу. Після невдалого вибивання Миколенка Парехо вивів Жерара Морено на ударну позицію, і форвард «Вільярреала» за допомогою рикошету від Забарного оформив дубль.

За такого перебігу подій другий тайм перетворився на формальність. Варто відзначити удар по власних воротах Рауля Альбіоля та дальній постріл Андрієвського — з обома впорався Асенхо. Наприкінці матчу Бущан забрав м’яч до рук після зрізки від Кендзьори, у площину воріт суперника через себе пробив де Пена, непоганою спробою відзначився Парехо, однак рахунок не змінився. Тож «Динамо» припинило свою участь в єврокубковій кампанії сезону-2020/2021.

У складі біло-синіх на поле виходили футболісти, викликані на березневий збір національної команди України: Бущан, Забарний, Сирота (замінений на 83-й хвилині), Миколенко (замінений на 83-й хвилині), Сидорчук, Циганков (замінений на 46-й хвилині), Шепелєв (вийшов на заміну на 65-й хвилині).

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч-відповідь

«Вільярреал» (Іспанія) — «Динамо» (Україна) — 2:0 (2:0)

Голи: Жерар Морено (13, 36).

«Вільярреал»: Асенхо, Фойт (Маріо Гаспар, 63), Рауль Альбіоль (к), Фунес Морі, Педраса, Тригерос (Хайме Коста, 79), Капу, Парехо, Жерар Морено (Раба, 79), Бакка (Піно, 63), Чуквуезе (Баена, 71).

Запасні: Ікер, Йоргенсен, Еступіньян, Пако Алькасер, Альберто Морено, Пенья, Мої Гомес.

Тренер: Унаї Емері.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Сирота (Попов, 83), Миколенко (Сідклей, 83), Сидорчук (к), Андрієвський (Шепелєв, 65), Циганков (Супряга, 46), Буяльський, де Пена, Родрігес (Лєднєв, 65).

Запасні: Бойко, Шапаренко, Гармаш, Караваєв, Тимчик, Ванат, Бєсєдін.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Андреас Екберг (Швеція).

Попереджені: Тригерос (17), Парехо (43).

18 березня. Вільярреал. «Естадіо де ла Кераміка».

Перший матч — 2:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини