Ліга Європи. «Шахтар» удруге поступився «Ромі» й вибув із турніру

У матчі-відповіді на столичному НСК «Олімпійський» гірникам потрібно було відігравати три пропущені в Римі мячі, але це виявилося для них занадто складним завданням.

Напередодні стало відомо, що поєдинок пройде без глядачів, що, звісно, не додало оптимізму донеччанам, які до того ж залишилися без Ісмаїлі, що зазнав ушкодження. Окрім бразильського захисника, порівняно з першим матчем серед перших 11-ти не виявилося також Марлоса з Тайсоном, які розпочали гру в запасі. Три зміни відбулося й у «Роми» — поза заявкою опинився травмований Мхітарян, а автори голів тижневої давнини Манчіні та Ель-Шаараві потрапили до запасу.

Футболісти «Шахтаря» одразу ж спробували перевести гру поближче до воріт «Роми», однак першого удару завдали гості — Крістанте виграв боротьбу у штрафному та пробив вище цілі. У гірників перший момент виник на 13-й хвилині: атаку після передачі з флангу завершував Алан Патрік, який зробив це не найкращим чином.

У подальшому помаранчево-чорні міцно заволоділи ініціативою, і основні події відбувалися переважно на половині поля італійського клубу. Декілька разів проходили небезпечні передачі гірників із правого флангу, де вдало комбінували Додо, Тете та центральні півзахисники, що допомагали їм. Були спроби й відзначитися ударами з далекої відстані у виконанні Алана Патріка та Соломона. Але всього цього виявилося замало навіть для одного забитого м’яча.

Фото uefa.com

А вже на початку другого тайму всі питання зняв Майораль, який завершив одну з небагатьох атак «Роми». Карсдорп пройшов із м’ячем до штрафного «Шахтаря» й віддав у центр, а Кривцов, перериваючи передачу, лише підіграв супернику.

Після цього римляни стали почуватися ще більш упевнено, невимушено створивши кілька моментів біля воріт Трубіна. Але забити вдалося господарям. Після розіграшу штрафного й скидки Алана Патріка відзначився Мораес. Утім, розвинути успіх помаранчево-чорні не зуміли, натомість дозволи «Ромі» впіймати їх на невдалій спробі створити штучний офсайд, і Майораль оформив дубль. Гірники вдруге поступилися італійському клубу та завершили свою єврокубкову кампанію.  

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти, викликані на березневий збір національної команди України: Трубін, Кривцов, Матвієнко, Мораес (гол, замінений на 77-й хвилині), Марлос (вийшов на заміну на 60-й хвилині), Коноплянка (вийшов на заміну на 60-й хвилині).

Фото uefa.com

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч-відповідь

«Шахтар» (Україна) — «Рома» (Італія) — 1:2 (0:0)

Голи: Мораес (59) — Майораль (48, 72).

«Шахтар»: Трубін, Додо (Болбат, 82), Кривцов (к), Вітао, Матвієнко, Майкон, Алан Патрік (Коноплянка, 60), Маркос Антоніо, Соломон (Судаков, 77), Тете (Марлос, 60), Мораес (Дентиньо, 77).

Запасні: Шевченко, Пятов, Бондар, Хочолава, Сіпріано, Тайсон, Фернандо.

Тренер: Луїш Каштру.

«Рома»: Пау Лопес, Ібаньєс (Манчіні, 46), Крістанте (к), Кумбулла, Вільяр, Діавара (Пеллегріні, 59), Спінаццола (Калафьорі, 58), Карсдорп, К. Перес, Педро (Ель-Шаараві, 75), Майораль.

Запасні: Міранте, Фузато, Сантон, Б. Перес, Джеко.

Тренер: Паулу Фонсека.

Арбітр: Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).

Попереджені: Маркос Антоніо (38), Алан Патрік (55) — Ібаньєс (25), Карсдорп (57).

18 березня. Київ. НСК «Олімпійський».

Перший матч 0:3.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини