УАФ передала Уповноваженому із захисту державної мови результати перевірки інциденту, що мав місце під час матчу ФК «Львів» — ФК «Колос»

У Будинку футболу відбулася зустріч президента Української асоціації футболу, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка та Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя. Учасники зустрічі обговорили питання важливості дотримання закону про забезпечення функціонування державної мови на спортивних заходах.

Фото Павла Кубанова

Уповноваженому із захисту державної мови для розгляду й ухвалення рішення в рамках його повноважень було передано матеріали проведеної Комітетом з етики та чесної гри УАФ перевірки інциденту, що мав місце під час поєдинку 15-го туру української Прем’єр-ліги ФК «Львів» (Львів) — ФК «Колос» (Ковалівка), за участю вже екс-тренера львів’ян Віталія Шумського та четвертого арбітра матчу Миколи Кривоносова. 

Відповідно до матеріалів перевірки єдиною й безпосередньою підставою попередження головного тренера ФК “Львів” Віталія Шумського був систематичний вияв незгоди з рішенням бригади арбітрів матчу, що є порушенням правил гри IFAB.  

Фото Павла Кубанова

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю в питанні дотримання закону про функціонування державної мови на футбольних заходах, які відбуваються під егідою Української асоціації футболу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини