Наталія Зінченко: «Торік на турнірі в Іспанії команда Північної Ірландії нас недооцінила. Тепер багато що залежатиме від мотивації»

Після вчорашнього жеребкування став відомий суперник жіночої збірної України в стикових поєдинках відбору чемпіонату Європи 2022 року. Нашим футболісткам у двоматчевому протистоянні у квітні доведеться зясовувати стосунки з командою Північної Ірландії.

— Це доволі сприятливий для нас жереб, — сказала головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Принаймні спогади про попередні поєдинки з північноірландками в нас тільки приємні. Рік тому на міжнародному турнірі в Іспанії мої підопічні доволі легко взяли гору — 4:0. Пригадується, і в еліт-раунді відбору Євро-2019 серед молодіжних збірних українки також виявилися сильнішими — 4:2.

— Отже, можна сказати, що у квітневих протистояннях саме ваші підопічні будуть фаворитами?

 — Ні, бо це приблизно рівні за класом збірні, й у квітні багато що залежатиме від того, у кого мотивація виявиться вищою. Тоді, на турнірі в Іспанії, північноірландки, швидше за все, нас просто недооцінили. Мені довелося буквально за день після цього спостерігати за їхнім наступним поєдинком, і, повірте, це вже була зовсім інша команда. Ось чому їх треба сприймати дуже серйозно.

— У груповому турнірі відбору чемпіонату Європи 2022 року суперниками збірної України були ірландки. За стилем гри вони, напевно, схожі на своїх географічних сусідок?

— Так, вони непоступливі, намагаються діяти на межі фолу, часто беруть на озброєння верхові передачі. Як бачите, треба буде налаштовуватися на жорстку боротьбу.

— У лютому кілька ваших підопічних не вбереглися від коронавірусу й не змогли взяти участь у зборі в Туреччині. Як у них справи?

— Докладаються зусилля, аби вони повернулися в стрій і допомогли у квітневих матчах. Знаєте, для збірної України груповий турнір складався дуже непросто, але слід віддати належне нашим дівчатам, які у ключові моменти проявили бійцівську вдачу, добру підготовку й пробилися до наступного раунду. Хочеться вірити, що й у поєдинках із північноірландками вони не підведуть.

— Коли розпочинаєте підготовку до двобою?

— Збираємося в Києві не 4 квітня, як планувалося, а наступного дня. Ще тривають перемовини, коли пройде перший поєдинок на нашій території — 8-го чи 9 квітня. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини