Ліга Європи. «Динамо» на виїзді перемогло «Брюгге» й пробилося до наступного раунду турніру

Завдяки голу Віталія Буяльського київське «Динамо» в гостях обіграло «Брюгге» та стало другим, слідом за «Шахтарем», українським клубом в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Порівняно з першим матчем між цими командами, тижневої давнини, у складі бельгійського клубу відбулося дві зміни. Серед перших 11-ти опинилися 19-річний ван ден Кейбус, а також гравець збірної України Соболь, який відбув дискваліфікацію. Через коронавірус, як і в Києві, був відсутній на тренерській лаві керманич «Брюгге» Філіпп Клеман, проте інформація щодо інфікування основного голкіпера Міньйоле не підтвердилася, його останній тест виявився негативним. Мірча Луческу застосував трохи більшу ротацію, замість Попова, Шапаренка й де Пени випустивши Сироту, Шепелєва та Родрігеса.

Як і тиждень тому на НСК «Олімпійський», обидві команди діяли надзвичайно обережно, гра мала в’язкий характер. Спочатку м’ячем більше володіли динамівці, але ближче до перерви територіальна перевага перейшла до господарів. Та й атакували гравці «Брюгге» трохи гостріше, хоча ударів по воротах у першому таймі загалом було обмаль.

Оскільки рахунок 0:0 не влаштовував «Динамо», по перерві більшої активності слід було очікувати саме від киян. Проте ближчими до успіху знову були їхні суперники, і лише стрибок Бущана врятував гостей, коли по воротах пробивав Баджі. І тільки з виходом Шапаренка на 68-й хвилині в діях біло-синіх з’явилася гострота. І на 83-й хвилині динамівці знайшли свій шанс в атаці. Родрігес віддав на хід Циганкову, Віктор прострілив у центр, і Буяльський, який забивав «Брюгге» тиждень тому, в один дотик відправив м’яч під поперечину. 0:1. Київський клуб уперше з 2011 року переміг на виїзді в плей-офф єврокубків.

У складі «Динамо» на поле виходили футболісти, які викликалися на листопадовий збір національної команди України: Бущан, Забарний, Миколенко, Сидорчук, Циганков (гольовий пас), Шапаренко (вийшов на заміну на 68-й хвилині), Караваєв (вийшов на заміну на 77-й хвилині). Гравець «Брюгге» Соболь, який також перебував у цьому списку, був замінений на 84-й хвилині.

Фото uefa.com

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матч-відповідь

«Брюгге» (Бельгія) — «Динамо» (Україна) — 0:1 (0:0)

Гол: Буяльський (83).

«Брюгге»: Міньйоле, Мата, Коссуну, Мехеле, Рікка, Баланта, Вормер (к), ван ден Кейбус (ван дер Бремпт, 46), Соболь (де Куйпер, 84), Дірар (Окереке, 84), Дост (Баджі, 58).

Запасні: Хорват, Шинтон, Фофана, Фуакаля, Енгельс, Серве.

Тренер: Рік де Міл.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора (Караваєв, 77), Забарний, Сирота, Миколенко, Сидорчук (к), Буяльський (Андрієвський, 86), Шепелєв (Шапаренко, 68), Циганков, Родрігес, Бєсєдін.

Запасні: Нещерет, Бойко, де Пена, Лєднєв, Сідклей, Тимчик, Ванат, Супряга, Дуелунд.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Срджан Йованович (Сербія).

Попереджені: ван ден Кейбус (19) — Бєсєдін (49).

25 лютого. Брюгге. Стадіон «Ян Брейдель».

Перший матч — 1:1.

Жеребкування 1/8 фіналу відбудеться завтра, 26 лютого (14.00).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини