Ліга Європи. Завдяки голу Мораеса «Шахтар» удруге переміг «Маккабі» Т-А і здобув путівку до 1/8 фіналу

У матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи донецький «Шахтар» удруге обіграв тель-авівський «Маккабі» та пробився до наступної стадії.

У першому поєдинку, в Ізраїлі, гірники здобули перемогу з комфортним рахунком — 2:0. Між матчами Ліги Європи «Шахтар» у рамках Прем’єр-ліги розібрався з «Рухом». У грі чемпіонату ушкодження отримав Степаненко, тож футболіста збірної України сьогодні підміняв Майкон. Це була єдина зміна від Луїша Каштру порівняно з першою зустріччю з «Маккабі».

Українці розпочали матч із позиції сили, не дозволяючи суперникам створювати моменти біля власних воріт. Натомість уже на 6-й хвилині під час контратаки Додо завершив своє підключення ударом у зовнішній бік сітки. У середині першого тайму чудовий шанс втратив Матвієнко — Тененбаум після пострілу Тайсона відбив м’яч точнісінько на Миколу, але лівий бек пробив невдало. Пізніше після чергової класної атаки «Шахтаря» міг відзначитися Марлос, проте не влучив у дальній кут.

Кінець першої 45-хвилинки несподівано залишився за «Маккабі», гравці якого раз по раз проривали захисні редути господарів. Перший момент для ізраїльтян створив Мораес, коли зрізав м’яч у власні ворота після кутового, але Трубін урятував. Після ще одного корнеру гірників двічі виручив каркас: Луїс Ернандес влучив у поперечину, а Дор Перец — у стійку. Незадовго до перерви Трубін врятував «Шахтар» ще раз, перервавши небезпечний простріл Саборіта на Пешича.

Фото shakhtar.com

На початку другого тайму «Маккабі» все ж забив, проте гол Дора Переца скасували через фол від Пешича. Донеччани таки зуміли стримати тиск суперників, хоча в середині тайму Додо заблокував ще один небезпечний удар. А на 67-й хвилині трапився ключовий епізод поєдинку: Бен-Хаїм II сфолив у власному штрафному на Тете, а призначений пенальті впевнено реалізував Мораес. Зазначимо, що для Жуніора це перший гол із листопада минулого року.

Згодом у Мораеса було ще кілька можливостей, але цього дня форвард обмежився одним голом і був замінений на Фернандо. «Маккабі» міг відігратися, проте Герреро з хорошої позиції пробив вище воріт. У підсумку гірники зуміли втримати перевагу та пробилися до 1/8 фіналу Ліги Європи, жеребкування якої відбудеться завтра у штаб-квартирі УЄФА (початок — о 14.00 за Києвом). Матчі наступної стадії пройдуть 11-го й 18 березня.

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти, які були в списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Кривцов, Матвієнко, Марлос (замінений на 46-й хвилині), Мораес (гол, замінений на 78-й хвилині), Корнієнко (вийшов на заміну на 78-й хвилині).

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матч-відповідь

«Шахтар» (Україна) — «Маккабі» Т-А (Ізраїль) — 1:0 (0:0)

Гол: Мораес (67, з пенальті).

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов (к), Вітао (Корнієнко, 78), Матвієнко, Майкон, Алан Патрік, Соломон (Тете, 46), Марлос (Маркос Антоніо, 46), Тайсон (Коноплянка, 78), Мораес (Фернандо, 78).

Запасні: Шевченко, Пятов, Хочолава, Бондар, Болбат, Судаков, Мудрик.

Тренер: Луїш Каштру.

«Маккабі» Т-А: Тененбаум, Жералдеш, Луїс Ернандес, Тібі, Саборіт, Дор Перец (к), Глазер, Голаса (Рікан, 77), Бен-Хаїм ІІ (Герреро, 68), Пешич (Блекмен, 68), Озез (Бітон, 77).

Запасні: Даніель Перец, Балтакса, Шехтер, Єйні, Давідзада, Альмог, Канділь, Півен.

Тренер: Патрік фон Ліувен.

Арбітр: Хосе Санчес (Іспанія).

Попереджений: Вітао (33).

25 лютого. Київ. НСК «Олімпійський».

Перший матч — 2:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини