Кіберфутбол: інсайди та поради від переможця осінньої кваліфікації ESportsBattle LEAGUE | 2020-2021 Ярослава BLACKSTAR98 Гурмака

Ярослава Гурмака знають завдяки його футбольній кар'єрі та як BLACKSTAR98 у кіберфутболі. Футболом він почав займатися в п'ять років, присвятив цьому всю юність і у 18 уже підписав перший професійний контракт та став опорним півзахисником ФК «Оболонь-Бровар». На жаль, отримав травму. Але це посприяло тому, що він почав активно займатися кіберфутболом. І досяг непоганого рівня...

— Як стати кіберфутболістом? Розкажи про свій шлях, про початок кар'єри.

— У кіберспорті я не перший рік. Спочатку ставився до кіберфутболу просто як до гри. Займався тим, що мене розважає, але не планував грати професійно. Не брав участі в турнірах, не аналізував свої ігри. Після травми змінив своє ставлення до кіберспорту й захотів опанувати його більш досконало. Далі став гравцем турнірів кіберспортивної платформи ESportsBattle. Восени почав викладати в ESportsBattle Academy, узяв участь і переміг в осінній кваліфікації першої національної ліги з кіберфутболу ESportsBattle LEAGUE | 2020-2021 у PRO Division.

Для тих, хто заходить у професійний кіберфутбол, сьогодні є достатньо навчального контенту на YouTube, у тематичних пабліках тощо. Такі навчальні штуки набагато спрощують шлях до успіху, вони дають більше можливостей, ніж самостійне навчання. Наприклад, ESportsBattle Academy, де я викладаю. ESportsBattle Academy — це освітня платформа для геймерів-початківців у різних кіберспортивних дисциплінах. Окрім курсів для новачків, в академії також є можливість отримати професійну освіту.

— Ти згадав, що нещодавно став переможцем PRO Division в осінній кваліфікації ESportsBattle LEAGUE | 2020-2021. Як вважаєш, це ліга для всіх? Чи виключно для досвідчених гравців?

— Так, місяць тому, у листопаді, проходив Autumn Qualifier у рамках ESportsBattle LEAGUE | 2020-2021 для дивізіонів PRO й AMATEUR. Наявність саме двох дивізіонів демонструє те, що в лізі можуть брати участь гравці різного рівня. У кожного є можливість позмагатися за титул найсильнішого кіберфутболіста України у своїй категорії. Або як мінімум спробувати свої сили, тому що навіть якщо ти не виграєш, то отримаєш досвід, а нічого ціннішого за досвід у кіберспорті немає.

— Ти вже зареєструвався на ESportsBattle League | Winter Qualifier?

— Хороше питання! Звісно ж, я не збираюся втрачати шанс узяти участь у зимовій кваліфікації й уже відправив заявку. Кожному, хто зараз це читає й має намір потрапити до зимової кваліфікації, рекомендую поспішити, тому що реєстрація відкрита до 4 січня. Заявку можна залишити на сайті ліги.

До речі, загальний призовий фонд ліги складає 300 тис. грн. Думаю, що є сенс поборотися.

— У чому секрет перемоги? Що тримає тебе у формі в перервах між турнірами?

— Секрету перемоги, мабуть, не існує, тому що на перемогу впливає дуже багато факторів, які залежать не тільки від тебе як від гравця. Але секрет успіху простий: тренування емоцій, тренування в іграх, аналіз матчів.

Між турнірами я намагаюся більше грати з іншими спортсменами, і це дозволяє тримати себе в тонусі. Під час ігор я намагаюся не показувати емоції, тримати все в собі, щоб краще контролювати процес та не піддаватися хвилюванню.

— Дай якийсь ексклюзивний лайфхак для наших читачів.

— Якщо лайфхак чисто кіберфутбольний, то я рекомендую гравцям використовувати переступи, тобто «ножиці». Це ефективний фінт. А взагалі в ESportsBattle є YouTube-канал, на якому майже щотижня виходять відео, де ПРО-гравці розповідають про фінти, лайфхаки та найкращі моменти ігор. Я вже від багатьох студентів-початківців чув, що їм це допомагає опановувати гру.

І якщо ви справді хочете стати профі в кіберфутболі, я рекомендую зареєструватися на курс в ESportsBattle Academy. Кожен, хто подає заявку, гарантовано отримує безкоштовний урок від наших менторів.

Дізнавайтеся про найактуальніші новини щодо розвитку українського кіберспорту в соціальних мережах ESportsBattle:

FacebookInstagramDiscordYouTube.


Кіберспортивна академія.

Інформація про ESportsBattle LEAGUE | 2020-2021 та результати турнірів доступна для вас на сайті.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 12:03

Україна вийшла на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024

Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G к...

24.05.2023 15:11

Олег Walkman Шустенко: «Рано чи пізно збірна України потрапить на чемпіонат світу з електронного футболу»

Менеджер збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олег...

21.05.2023 11:48

Збірна України з FIFA не зіграє на FIFAe Nations Cup 2023

У суботу, 20 травня, збірна України з FIFA провела матчі нокаут-раунду...

19.05.2023 21:43

Збірна України з FIFA вийшла до верхньої сітки плей-оф кваліфікації FIFAe Nations Cup 2023

У п’ятницю, 19 травня збірна України з FIFA провела матчі другог...

Підписатися на новини