Інформація щодо зарахування технічної поразки у фінальній серії відбору до лав збірної України з кіберфутболу Костянтину Дем’яненку

У неділю, 13 грудня відбулися заключні матчі відбору до лав національної збірної України з кіберфутболу. В останньому поєдинку нижньої сітки в боротьбі за друге місце в команді зійшлися Костянтин Дем'яненко та Ігор Любчак.

Серія гралася у форматі Best of 3 — для перемоги учаснику необхідно було виграти два матчі з трьох можливих. У першому переміг Костянтин Дем'яненко.

У другому поєдинку після першого тайму Дем’яненко вів у рахунку — 2:1. Проте в середині другого тайму в Ігоря Любчака виникла технічна проблема, пов'язана зі з'єднанням ігрової консолі з монітором, що призвело до того, що майже 20 хвилин ігрового часу він не брав участі в самій грі. При цьому зустріч продовжувалася, оскільки Дем'яненко контролював м'яч, а Любчак не міг поставити паузу.

Суддям та організаторам турніру про технічні негаразди було повідомлено із запізненням (тому що Любчак намагався власноруч швидко вирішити проблему), але до завершення матчу. Поєдинок так і завершився з рахунком 2:1 на користь Дем’яненка.

Проте, зважаючи на обставини, судді турніру звернулися до регламенту, а саме — до пункту 6 розділу FAQ, й ухвалили наступне рішення: переграти в новому матчі рівно 20 ігрових хвилин, враховуючи той факт, що рахунок зустрічі — 2:1 на користь Костянтина Дем'яненка, як це й було на момент виникнення технічних проблем.

Обидва спортсмени погодилися на це. На момент 20-ї ігрової хвилини рахунок матчу становив 1:0 на користь Ігоря Любчака — за сумою він став 2:2, а отже, гра мала перейти в додатковий час.

За пропозицією було вирішено грати два тайми по п’ять хвилин й у випадку нічиєї відразу проводити серію пенальті. Обидва гравці погодилися на такі умови догравання матчу.

Та поки вирішувалися технічні питання трансляції самих гравців (із метою запобігання нечесній грі), Костянтин Дем'яненко змінив своє рішення й відмовився догравати серію, як було погоджено кількома хвилинами раніше. Через це судді вирішили повністю скасувати гру.

У понеділок, 14 грудня, після розбору деталей події головним суддею було вирішено: переграти фінальну серію Best of 3 між Костянтином Дем'яненком та Ігорем Любчаком, із рахунком у серії 1:0 на користь Костянтина Дем'яненка, оскільки першу гру в серії до технічних проблем він виграв.

Гравцям були запропоновані дати для перегравання, час вони узгоджували між собою. Ігор Любчак погодився на перегравання, а Костянтин Дем'яненко відмовився, вважаючи, що переміг чесно, а технічних проблем у суперника насправді не було.

Враховуючи положення регламенту, а саме — пункт 8 розділу FAQ, та відмову виконувати рішення судді турніру, було ухвалено рішення зарахувати технічну поразку Костянтину Дем'яненку у фінальній серії Best of 3.

Виходячи із цього, Ігор Любчак став другим гравцем національної збірної команди України з кіберфутболу.

Закликаємо гравців у подальшому поважати своїх суперників, організаторів, суддів турніру та їхні рішення.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини