Ліга чемпіонів. «Шахтар» поступився «Боруссії» в Менхенгладбаху та погіршив свої шанси на вихід до плей-офф турніру

Другий матч суперників за три тижні після першої зустрічі знову приніс невтішний для гірників результат.

Турнірна ситуація у групі B перед 4-м туром складалася таким чином, що будь-яка із чотирьох команд зберігала шанси на вихід до плей-офф і водночас ризикувала залишитися без євровесни. Тому кожен поєдинок цього квартету набував особливого значення.

«Шахтар» цієї осені до зустрічі в Менхенгладбаху зіграв 12 матчів у різних турнірах і програв лише в одному — саме «Боруссії» в Києві з розгромним рахунком 0:6. Тому звітний поєдинок варто було розглядати також як можливість для реваншу помаранчево-чорних.

Виставити оптимальний склад Луїшу Каштру, який через дискваліфікацію не міг перебувати в технічній зоні, знову не вдалося. Особливо проблемною з огляду на травми Ісмаїлі та Корнієнка виглядала позиція лівого захисника. Утім, і в «Боруссії» були проблеми. Вибули кілька виконавців, а Плеа, автор київського хет-трику у ворота донеччан, опинився в запасі.

Фото shakhtar.com

Із самого початку зустрічі гравці «Шахтаря» не найкращим чином виглядали в середині поля, програючи спірні м’ячі, і, як наслідок, господарі раз-по-раз виходили на зручні для удару позиції. Пятов кілька разів виручив, але не допоміг, коли у ворота його команди було призначено 11-метровий. Кривцов сфолив проти Тюрама, і капітан «Боруссії» Штіндль відкрив рахунок. 

І в подальшому помаранчево-чорним так і не вдалося налагодити контроль м’яча. «Боруссія» ж атакувала, можливо, уже не так наполегливо, але, як і раніше, ефективно. Емболо обвідним ударом поцілив у каркас воріт, а Ельведі після кутового перестрибнув Мораеса та оформив ще один гол господарів. Перед самою ж перервою Емболо ударом через себе після розіграшу штрафного взагалі зробив рахунок розгромним.

Фото uefa.com

У другому таймі гірники покращили показники володіння м’ячем, почали частіше пробивати по воротах. Але господарями ситуації залишалися підопічні Марко Розе. Гравці «Боруссії» контролювали хід подій у поєдинку та довели його до переможного завершення. Ще один м’яч у воротах Пятова опинився після чергового стандарту. 4:0. Після цієї поразки шанси чемпіона України на участь у плей-офф Суперліги зменшилися, але не зникли зовсім.

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти, які перебували у списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Пятов, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Степаненко (жовта картка), Марлос (замінений на 71-й хвилині), Мораес.

Фото shakhtar.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група B

4 тур

«Боруссія» М (Німеччина) — «Шахтар» (Україна) — 4:0 (3:0)

Голи: Штіндль (17, з пенальті), Ельведі (34), Емболо (45+1), Вендт (77).

«Боруссія» М: Зоммер, Лайнер, Гінтер, Ельведі, Вендт, Крамер, Нойхаус (Закарія, 69), Лазаро (Херрманн, 69), Штіндль (к) (Бенеш, 80), Тюрам (Траоре, 84), Емболо (Плеа, 69).

Запасні: Зіппель, Грюн, Ланг, Янчке, Поульсен.

Тренер: Марко Розе.

«Шахтар»: Пятов (к), Додо, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Степаненко, Алан Патрік (Майкон, 81), Марлос (Маркос Антоніо, 71), Тете, Соломон (Фернандо, 59), Мораес.

Запасні: Шевченко, Трубін, Маркіньйос Сіпріано, Вітао, Болбат, Судаков.

Тренер: Луїш Каштру.

Арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина).

Попереджені: Лазаро (48), Лайнер (90+1) — Степаненко (45).

25 листопада. Менхенгладбах. Стадіон «Боруссія-Парк».

«Інтер» (Італія) — «Реал» (Іспанія) 22.00

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Боруссія М

4

2

2

0

14—4

8

 2.

Шахтар

4

1

1

2

3—12

4

 3.

Реал

3

1

1

1

7—7

4

 4.

Інтер

3

0

2

1

4—5

2

5 тур

01.12.2020

«Шахтар» (Україна) — «Реал» (Іспанія)

«Боруссія» М (Німеччина) — «Інтер» (Італія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

18.12.2023 13:19

Ліга чемпіонів. Результати жеребкування 1/8 фіналу турніру

Сьогодні, 18 грудня в Ньйоні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги че...

Підписатися на новини