Ліга чемпіонів. «Шахтар» програв «Боруссії» з Менхенгладбаха та поступився супернику першим місцем у таблиці

Гірники завдяки успішному старту в цьогорічній Лізі чемпіонів підійшли до зустрічі третього туру у статусі лідера квартету B. Не програвали в перших двох турах і їхні суперники.

Стартовий склад помаранчево-чорних виявився майже таким самим, як у матчах з «Реалом» та «Інтером», за одним виключенням. Замість Дентиньо, який грав на позиції форварда в тих поєдинках, серед перших 11-ти опинився Тайсон. При цьому Мораес, єдиний фактичний нападник у заявці команди на цей поєдинок, перебував у запасі.

Було зрозуміло, що «Шахтар» навряд чи буде відходити від тієї моделі, яка принесла успіх на початку турніру, і донеччани знову зроблять акцент на захисті й контратаках. Але гості розпочали гру надзвичайно агресивно, активно застосовували високий пресинг, і донеччани не впоралися з таким тиском. На 8-й хвилині гравці «Боруссії» провели швидку атаку: Крамер виконав передачу на хід Лайнеру, який із правого флангу прострілив до штрафного. Гірники не встигли зайняти свої позиції в захисті, і Плеа в один дотик переправив м’яч у нижній кут. 0:1.

Фото uefa.com

Відкривши рахунок, підопічні Марко Розе продовжили діяти першим номером, і невдовзі закріпили свою перевагу. Після удару Крамера з-за меж штрафного майданчика м’яч влучив у Бондаря та змінив напрямок польоту, що дезорієнтувало Трубіна. 0:2. На цьому «Боруссія» не зупинилася. Плеа отримав м’яч поблизу лінії штрафного та потужно пробив під поперечину, при цьому Маркос Антоніо лише номінально позначив якусь протидію супернику. І лише за рахунку 0:3 «Шахтар» створив перший момент — удар Тете у ближній кут парирував Зоммер.

Незадовго до перерви Бенсебаїні після кутового та виграної боротьби забив четвертий гол своєї команди. Про те, наскільки привільно почувалися на полі НСК «Олімпійський» гості, свідчила статистика: у першому таймі з боку гравців «Шахтаря» арбітр не зафіксував жодного фолу.

Фото uefa.com

На другу 45-хвилинку у складі помаранчево-чорних вийшли три нові гравці, і в діях команди з’явилися принаймні якісь натяки на агресію. Але в ігровому плані мало що змінилося. У середині тайму гладбахці перехопили м’яч після введення його Трубіним у гру, і Штіндль зробив рахунок 0:5. А потім Плеа із передачі Тюрама ще й оформив хет-трик.

У матчі взяли участь футболісти національної збірної України, які отримали виклик на найближчий збір: Бондар (автогол), Корнієнко, Марлос (замінений на 46-й хвилині), Коваленко (вийшов на заміну на 46-й хвилині), Мораес (вийшов на заміну на 46-й хвилині), Степаненко (вийшов на заміну на 69-й хвилині).

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група B

3 тур

«Шахтар» (Україна) — «Боруссія» М (Німеччина) — 0:6 (0:4)

Голи: Плеа (8, 26, 79), Бондар (17, автогол), Бенсебаїні (44), Штіндль (65).

«Шахтар»: Трубін, Додо, Хочолава, Бондар, Корнієнко, Майкон (Степаненко, 69), Маркос Антоніо (Алан Патрік, 46), Марлос (к) (Коваленко, 46), Тете, Соломон, Тайсон (Мораес, 46).

Запасні: Шевченко, Пятов, Кривцов, Матвієнко, Вакула, Маркіньйос Сіпріано, Болбат, Судаков.

Тренер: Луїш Каштру.

«Боруссія» М: Зоммер, Лайнер (Ланг, 82), Гінтер, Ельведі (Янчке, 82), Бенсебаїні, Крамер, Хофманн (Лазаро, 75), Нойхаус, Штіндль (к) (Вольф, 69), Плеа (Траоре, 82), Тюрам.

Запасні: Зіппель, Грюн, Херрманн, Вендт, Бенеш, Емболо, Райц.

Тренер: Марко Розе.

Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди).

Попереджені: Хочолава (46), Соломон (63) — Ланг (89).

3 листопада. Київ. НСК «Олімпійський».

«Реал» (Іспанія) — «Інтер» (Італія) — 3:2

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Боруссія М

3

1

2

0

10—4

5

 2.

Шахтар

3

1

1

1

3—8

4

 3.

Реал

3

1

1

1

7—7

4

 4.

Інтер

3

0

2

1

4—5

2

4 тур

25.11.2020

«Боруссія» М (Німеччина) — «Шахтар» (Україна)

«Інтер» (Італія) — «Реал» (Іспанія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини