Ліга чемпіонів. «Шахтар» стартував у груповому турнірі з перемоги над «Реалом» у Мадриді

Першим суперником чемпіонів України в турнірі став найтитулованіший клуб в історії Кубку/Ліги чемпіонів, 13-разовий переможець цих змагань, мадридський «Реал».

Гра проходила на клубному стадіоні вершкових, тому самому, де у вересні національна збірна України поступилася Іспанії в Лізі націй. Але серед гравців «Шахтаря» через позитивні тести на коронавірус та травми сьогодні були відсутні Кривцов, Матвієнко, Коваленко, які виходили на поле в тому поєдинку, а також Коноплянка та Мораес, що були в запасі. Загалом же гірники з різних причин втратили 10-х виконавців основи, а до заявки на матч із «Реалом» були включені п’ять футболістів молодіжної команди.

Проте «Шахтар» навіть у значно послабленому складі зумів у першому таймі шокувати господарів. Зіштовхнувшись із пресингом у виконанні гравців Королівського клубу, помаранчево-чорні не знітилися, а продемонстрували чудові зразки контратакувальної гри.

Фото shakhtar.com

Уже на початку матчу Марлос двічі знаходив простір на половині поля мадридців. У першому випадку після його передачі Тете затягнув з ударом та втратив момент, а у другому сам капітан донеччан пробив з убивчої позиції не найкращим чином, дозволивши Куртуа здійснити сейв.

Але потім три контрвипади гостей стали результативними. Причому проведені вони були різними напрямками: лівим, правим флангом та по центру. Спочатку Корнієнко сміливо пішов на кількох суперників і в падінні відпасував на Тете, який пробив у нижній кут. Потім уже сам Тете за рахунок дриблінгу звільнився від опіки суперників та завдав потужного удару. Куртуа парирував, а на добиванні Варан у боротьбі з Дентиньо зрізав м’яч у свої ворота. І, нарешті, Соломон обігрався з Тете та переграв голкіпера ударом низом. 0:3.

Фото uefa.com

Чудово діяли гірники й у захисті, не залишаючи суперникам вільних зон. І хоча мадридці неодноразово доставляли м’яч до штрафного майданчика, завдати результативного завершального удару їм не дозволяли.

У другому таймі помаранчево-чорні продовжували створювати моменти в контратаках, але реалізація почала кульгати. Тете та Дентиньо втрачали шанс за шансом, натомість «Реал» почав забивати. Розмочив рахунок Модрич, який з-за меж штрафного влучив у дев’ятку. А потім Вінісіус, щойно вийшовши на заміну, обікрав Марлоса, пройшов до воріт та переграв Трубіна.

Освіжити ж власну гру за допомогою замін, як це зробив «Реал», у «Шахтаря» можливості фактично не було через перелічені вище проблеми. Лише наприкінці зустрічі на поле вийшли Судаков та В’юник, які дебютували за першу команду, а також Вітао. Мадридці в останні хвилини атакували всією командою та створювали моменти, але гірники, як і раніше, гостро контратакували. У компенсований час Вальверде забив після кутового, але Вінісіус перебував в офсайді, й арбітр після перегляду відеоповтору гол не зарахував.

У складі «Шахтаря» на поле виходили Бондар (жовта картка) та Марлос, які викликалися на останній збір національної команди України.

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група B

1 тур

«Реал» (Іспанія) — «Шахтар» (Україна) — 2:3 (0:3)

Голи: Модрич (54), Вінісіус (59) — Тете (29), Варан (33, автогол), Соломон (42).

«Реал»: Куртуа, Менді, Мілітао, Варан, Марсело (к), Модрич (Кроос, 70), Каземіро, Вальверде, Родріго (Бензема, 46), Асенсіо, Йович (Вінісіус, 59).

Запасні: Лунін, Альтубе, Начо, Лукас Васкес, Іско.

Тренер: Зінедін Зідан.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Хочолава, Бондар, Корнієнко, Марлос (к), Майкон, Тете, Маркос Антоніо (В’юник, 90+4), Соломон (Вітао, 90+1), Дентиньо (Судаков, 86).

Запасні: Шевченко, Пятов, Маркіньйос Сіпріано, Мампассі, Гончарук, Шостак.

Тренер: Луїш Каштру.

Арбітр: Срджан Йованович (Сербія).

Попереджені: Асенсіо (34), Мілітао (87) — Корнієнко (8), Бондар (83).

21 жовтня. Мадрид. Стадіон «Альфредо Ді Стефано».

«Інтер» (Італія) — «Боруссія» М (Німеччина) 22.00

2 тур

27.10.2020

«Шахтар» (Україна) — «Інтер» (Італія)

«Боруссія» М (Німеччина) — «Реал» (Іспанія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини