Андрій Шевченко: «У нас була достатня кількість футболістів із негативними результатами тестів для того, аби проводити матч зі Швейцарією»

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко після повернення команди додому поділився своїми думками щодо останніх подій.

Учорашній поєдинок Ліги націй Швейцарія — Україна було скасовано за рішенням органів кантону Люцерн. Сьогодні синьо-жовті повернулися додому, тож офіційно листопадовий збір завершено. Резюмував останні події наставник національної команди Андрій Шевченко:

«У першу чергу це дуже неприємна ситуація. Ми були готові до гри, у нас була достатня кількість футболістів із негативними результатами тестів для того, аби проводити цей матч. Але рішення ухвалювала місцева влада Люцерна, де мав відбутися поєдинок. Далі рішення за Контрольно-дисциплінарним комітетом УЄФА. Нашої вини в даній ситуації немає.

Ми всі розуміли, в якому становищі перебуваємо у зв’язку з коронавірусом. Але останнє, що я міг собі уявити, — це скасування матчу. Є орган, який буде із цим розбиратися. Ми зробили все задля того, аби гра відбулася.

Мені б хотілося, щоб усе склалося інакше, щоб до нас ставилися з більшою повагою. У деяких моментах те, як зустрічали команду, було неправильно.

Я хочу подякувати хлопцям за їхні витримку й бажання, які вони показали. Наша збірна грала в хороший футбол, набрала шість очок у поєдинках із кращими командами світу. У нас були непогані матчі. Я залишився задоволений турніром, своїми підопічними. Дуже багато було новачків, які зіграли на гідному рівні.

Тим гравцям, які з медичних причин не зуміли взяти участь у поєдинках, бажаю якнайшвидшого одужання. Сподіваюся, що хвороба для них пройде легко, і вони повернуться до своїх клубів, де будуть радувати вболівальників грою. Це, мабуть, найголовніше».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини