Наталія Зінченко: «В Афінах на збірну України чекає важке випробування, команда втратила ще двох лідерів»

Після вчорашнього тренування в Києві на НТК ім. В. Баннікова жіноча збірна України вирушила до аеропорту Бориспіль, звідки вилетіла до Афін, де 27 жовтня зіграє з гречанками в поєдинку відбору чемпіонату Європи 2022 року.

— На жаль, до складу делегації ми змогли включити тільки 15-х польових гравців і трьох воротарів, — сказала головний тренер команди Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Чергові тести виявили коронавірус ще у двох моїх підопічних — капітана збірної Дарини Апанащенко та основного нападника Ольги Бойченко. Заповнити вакантні місця не було можливості, бо у грецьких медичних служб дуже жорсткі карантинні вимоги.

— Що ж, це серйозні кадрові втрати, які значно ускладнюють становище нашої команди. А в якому стані перебувають ті ваші підопічні, які не уникнули ушкоджень у недавньому протистоянні з ірландками?

— Ви маєте на увазі Натію Панцулаю та Ію Андрущак? На щастя, їхні травми виявилися несерйозними, і я сподіваюся, що медичний персонал збірної України зробить усе, аби вони зіграли в Афінах.

— Ви вже визначилися з тими дівчатами, які замінять Апанащенко й Бойченко?

— Поки що конкретики немає. Попереду ще передігрове тренування в Афінах, і лише потім я зможу назвати стартовий склад, який зіграє з Грецією.

— Ви вже вивчили детально гру гречанок в останньому офіційному поєдинку — із чорногорками?

— Звісно, але, на відміну від нас, у гречанок кадрових проблем немає. Принаймні в матчі із Чорногорією брали участь усі провідні футболістки. На збірну України в Афінах чекає важке випробування, особливо якщо брати до уваги, що ми гратимемо в ослабленому складі. Господарки фізично міцні, діють жорстко, застосовують схему 4—2—3—1, але за необхідності беруть на озброєння 4—3—3. Дуже багато буде залежати від того, чи вдасться моїм підопічним контролювати м’яч, як швидко вони переходитимуть від оборони до атаки. Усе ж я сподіваюся, що кадрові проблеми тільки згуртують дівчат, і вони продемонструють свої найкращі якості. Це дуже важливо, бо тільки позитивний результат залишає збірній України шанси пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи.

Склад національної жіночої збірної України

Воротарі: Ірина Саніна («Житлобуд-1» Харків), Дарина Бондарчук («Житлобуд-2» Харків), Алла Герасимчук («Восход» Стара Маячка).

Захисники: Дар’я Кравець («Реймс», Франція), Анастасія Вороніна ( «Житлобуд-1» Харків), Ірина Подольська, Анастасія Філенко, Натія Панцулая (усі — «Житлобуд-2» Харків), Любов Шматко («Мінськ», Білорусь).

Півзахисники: Анна Петрик («Житлобуд-1» Харків), Таміла Хімич («Мінськ» Білорусь), Ія Андрущак, Яна Малахова, Яна Калініна (усі — «Житлобуд-2» Харків), Юлія Христюк («ЕМС-Поділля» Вінниця).

Нападники: Надія Куніна, Ганна Вороніна (обидві — «Житлобуд-1» Харків), Ніколь Козлова («Вірджинія Тех», США).

Турнірна таблиця групи I

 

 

 І

 В

 Н

 П

 М

 О

 1

 Німеччина

 6

6

0

0

 37—0

 18

 2

 Ірландія

 7

4

1

2

 10—7

 13

 3

 Україна

 6

3

0

3

 10—20

 9

 4

 Греція

 6

2

1

3

 6—11

 7

 5

 Чорногорія

 7

0

 0

7

 1—26

 0

Матчі, що залишилися у кваліфікації Євро-2022 у групі I

27.10.2020

Греція — Україна

28.11.2020

Німеччина — Греція

01.12.2020

Україна — Чорногорія

01.12.2020

Ірландія — Німеччина

Із 47-ми команд, що беруть участь у кваліфікації Євро, до вирішальної стадії потраплять 15. До Англії як до господаря ЧЄ приєднаються дев’ять переможців відбірних груп та три кращі другі команди. Ще шість команд, які стануть другими у своїх групах, розіграють у стикових матчах останні три путівки. Ці поєдинки відбудуться 5—13 квітня 2021 року.

Нагадаємо, що 23 квітня Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про перенесення фінальної частини чемпіонату Європи серед національних жіночих збірних. Таким чином, Євро в Англії проходитиме в період із 6-го по 31 липня 2022 року.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.07.2022 22:45

Українка Катерина Монзуль зафіксувала перемогу Англії на жіночому Євро-2022

Сьогодні на лондонському стадіоні «Вемблі» відбувся фіналь...

14.07.2022 15:00

Українські арбітри працюватимуть уже на другому матчі жіночого Євро-2022

На поєдинку третього туру групового раунду жіночого Євро-2022 у групі...

20.04.2022 14:00

Двоє українських арбітрів працюватимуть на матчах фінальної частини жіночого Євро-2022

Суддівський комітет УЄФА затвердив список головних арбітрів та їхніх а...

Підписатися на новини