Наталія Зінченко: «Хочу подякувати дівчатам за характер, самовіддачу. Ми вистояли й забили, нехай і такий м'яч...»

У черговому матчі відбору до Євро-2022 жіноча збірна України перемогла гостей з Ірландії з рахунком 1:0. Після завершення зустрічі головний тренер синьо-жовтих Наталія Зінченко відповіла на запитання на прес-конференції.

— Ми розуміли, що буде складно. Гра була вирішальною — або ми продовжуємо боротьбу за друге місце, або втрачаємо шанси. Хочу подякувати дівчатам за характер, самовіддачу. Ірландки здійснювали великий тиск, були високі закидання, високі швидкості, ми трохи програвали фізично як у повітрі, так і знизу. Але ми вистояли й забили, нехай і такий м'яч із помилками захисника й голкіпера. Але результат — на табло. Зараз найголовніше — відновитися й рухатися далі.

 Із чим були пов’язані заміни в перерві? Чому Анастасія Вороніна провела лише 25 хвилин у другому таймі?

— Настю можна зрозуміти, адже її одразу кинули в таку гру… Як ви знаєте, у нас вибули двоє лівих захисників. Натія Панцулая вийшла на цій позиції, упоралася із завданням, але отримала травму. Ми думали, кого випустити замість неї — вийшла Вороніна. Вона тренується зі збірною лише два дні, й десь не впоралася тактично, позиційно. Нічого страшного, я її чудово розумію. Вчасно провели заміну, адже через наш лівий фланг пішли атаки. Якраз на ці 20 хвилин вистачило Анни Петрик. Вона нещодавно відновилася після травми, але на відведений час її вистачило. Анна — досвідчений боєць, довела гру до завершення.

Щодо заміни Яни Калініної, то в неї не пішла гра. У Ірландії дуже високі захисники, потужні, добре грають головою. Їй було важко. Надія Куніна більш мобільна та нахабна. Вона теж нам допомогла й весь другий тайм фактично самотужки провела в пресингу. Нам стало трохи легше, суперниці менше стали закидати м’яч за спину.

У виїзному матчі з Ірландією (2:3) долю зустрічі також вирішив автогол. Можна сказати, що доля таким чином повернула нам боржок?

— Мені не хочеться згадувати той поєдинок. Тоді була зовсім інша гра. Я вважаю, що є футбольний Бог, який щось повертає. Я вважаю ту поразку нещасним випадком, адже ми мінімум награли на нічию. Але це футбол. Так само й сьогодні. У нас було не так багато моментів, але вони виникали. Ми відчували відповідальність за становище в турнірній таблиці. Знову ж таки, ситуація з дівчатами, які захворіли — довелося все перебудовувати. Я вважаю, що наші дівчата чесно працюють і заслужили цей результат.

Збірна України вдруге поспіль зіграла на нуль. Оборона виявилася готовою до тиску ірландок?

— Проблема була лише з позицією лівого захисника. У нас була награна лінія оборони, в якій усі знають вимоги, які їм ставлять. Але вилетіла одна людина, й нам стало важко. У підсумку це призвело до пенальті, до багатьох моментів суперниць з лівого флангу. Слава Богу, що впоралися інші, які закривали площину.

Ми знаємо непросту ситуацію, яка склалася у збірній напередодні. Чи були ви готові до того, що в останній момент доведеться робити ротацію?

— Так. Починаючи з чоловічої збірної, команд УПЛ… Дуже багато хворих у Харкові, де базуються «Житлобуд-1» і «Житлобуд-2».  Ми були готові, робили тести, додавали гравців до списку, щоб у нас була ротація.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини