Руслан Маліновський: «Ми маємо бути більш холоднокровними в завершальній фазі атаки...»

Півзахисник національної збірної України Руслан Маліновський проаналізував поєдинок проти команди Німеччини.

У суботу в рамках третього туру групового етапу Ліги націй синьо-жовті поступилися німцям із рахунком 1:2. Руслан Маліновський у цій зустрічі отримав жовту картку, тому наступний матч, проти Іспанії, пропустить.

— Я хочу сказати, що гра з Німеччиною для нас вийшла набагато кращою, ніж попередній поєдинок, із Францією, — зазначив Руслан. —  Ми зіграли більш агресивно в обороні, більш компактно. Цю зустріч потрібно оцінювати більш глобально, з урахуванням майбутнього. Чим більше матчів із такими суперниками ми проводитимемо, тим сильнішими ставатимемо. Це також для нас випробування. Попереду чемпіонат Європи, і за рахунок таких ігор ми набиратимемо та прогресуватимемо як команда.

Є деякі непогані моменти, а є моменти, які нам необхідно покращувати. Я гадаю, що всі позитивні нюанси варто перенести на наступні матчі. Щодо моментів, які в нас не виходили, то ми маємо бути більш холоднокровними в завершальній фазі атаки, більш грамотно грати, поменше втрачати м’яч, адже це також клас футболіста. Ми повинні до цього прагнути й рости.

Зараз за збірну України дебютувало багато молодих гравців. Як більш досвідчений футболіст як гадаєш, чи вони відповідають рівню національної команди?

— Для них це шанс. Не завжди випадають такі можливості приїхати до збірної. У попередніх матчах ми показували непогані результати, тому багато хто мріяв потрапити до національної команди. Для хлопців це свого роду екзамен. Вони прибули до збірної з ентузіазмом, намагаються себе проявити. Щось у них виходило, щось — ні. Сподіваюся, для них це послужить трампліном і можливістю зробити крок уперед.

Грати в такий більш сучасний футбол — великий плюс для їхнього прогресу. Я в їхньому віці таким суперникам не протистояв, тому вважаю, що це дуже добре для молоді. Подібний досвід ти не отримаєш у чемпіонаті України чи на тренуванні. Це зовсім інші емоції. Дуже важливо психологічно бути стійким у таких іграх, тому що потрібно вмикатися й бути сконцентрованим усі 90 хвилин. Це дуже важливо. Я думаю, що в них усе попереду. Усі хлопці, тренерський штаб підказують, допомагають, підбадьорюють. Ми — один колектив, тому зобов’язані допомагати тим, хто щойно приєднався. Помилки трапляються в усіх. Найголовніше — бути командою на полі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

10.04.2024 16:00

До уваги вболівальників! Триває продаж квитків на товариський матч Німеччина — Україна

Триває продаж квитків на товариський поєдинок Німеччина — Україн...

Підписатися на новини