Андрій Шевченко: «Сьогодні, визначаючи склад, я виходив із того, що в нас попереду два офіційні матчі»

Головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко поспілкувався зі ЗМІ на прес-конференції після товариського матчу з командою Франції.

— Циганков став сьогодні кращим у збірній України після виходу на заміну. Що потрібно йому, щоб стати основним гравцем команди?

— Головне, що Віктор набирає форму, і це нас радує. У нас зараз дуже багато проблемних позицій, і ми не розуміємо, кого зможемо довикликати на найближчі поєдинки. Наразі ситуація дуже важка, але потрібно якось із неї виходити. Ми викликали футболістів молодіжної зірної. На нас чекають два відповідальні матчі, із Німеччиною та Іспанією. Гравці «Шахтаря» ще завтра будуть проходити тести, після цього стане зрозуміло, кого ми зможемо викликати із цієї команди.

— Результат сьогодні негативний, але ми побачили в дії нових футболістів — це позитив. Які ще моменти можете відзначити?

— У такій ситуації я можу сказати, що гравці поставилися до матчу настільки серйозно, наскільки це було можливо. Ті, хто вийшов на поле, намагалися грати. Порівнювати наші дві команди наразі неможливо, але деякі відрізки в нашому виконанні були непоганими — зокрема, початок другого тайму. Франція — чемпіон світу, на жаль, ми не змогли привезти наш найкращий склад, щоб якось намагатися конкурувати з нею.

— Протягом поєдинку у вашої команди були моменти, щоб зробити рахунок більш прийнятним…

— Це футбол, гра складається з епізодів. Так, було кілька моментів, коли ми могли покращити для себе рахунок, для глядачів було б цікаво побачити ще кілька голів.

— Сергій Сидорчук — один із лідерів «Динамо». Чого йому не вистачає, щоб грати за збірну?

— Сьогодні, визначаючи склад, я виходив із того, що в нас попереду два офіційні матчі. Сидорчук та Караваєв провели останнім часом багато офіційних ігор. Нам треба планувати, кого ми будемо ставити на поєдинки з Німеччиною та Іспанією, а ми наразі навіть не знаємо, кого зможемо використати. Поки що ми працюємо з тим колективом, який є в наявності, — 18 польових гравців та один воротар. Ті, кого ми будемо довикликати, робитимуть тести.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини